Seful comisiei SRI: Coldea confirma ca Maior a fost interceptat. Dragnea si Ghita au fost la petrecerea SRI, dar nu s-a taiat niciun porc

Joi, 05 Aprilie 2018, ora 20:23
6765 citiri
Seful comisiei SRI: Coldea confirma ca Maior a fost interceptat. Dragnea si Ghita au fost la petrecerea SRI, dar nu s-a taiat niciun porc
Foto: captura Digi24

Claudiu Manda, seful Comisiei de control al SRI, a tinut joi a conferinta de presa dupa ce s-a incheiat audierea de 7 ore a fostului adjunct al Serviciului, Florian Coldea. Manda spune ca fostul numar 2 in SRI a confirmat ca Liviu Dragnea si Sebastian Ghita au participat la petrecerea de Craciun de la SRI, dar si ca fostul sef al Serviciului, George Maior, a fost interceptat in baza unui mandat de siguranta nationala.

Manda a spus ca una dintre intrebarile care i s-au pus lui Coldea a fost daca el si George Maior au fost si ei ascultati in baza unor mandate de interceptare pe siguranta nationala.

"A spus ca da, pentru ca persoane impotriva carora se obtinuse astfel de mandate de securitate nationala, desigur, la solicitarea Servicuilui si stiau despre ele, daca erau sunate de acele persoane considerau ca nu ar trebui sa nu raspunda pentru ca atunci ar fi aprins un beculet", a declarat Claudiu Manda.

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir este cel care a lansat in spatiul public aceasta informatie.

"Imi aduc aminte de o situatie in care chiar domnul Maior a fost interceptat pe mandat de siguranta nationala de catre Coldea. (..) In 2013 Serviciul a inceput o activitate in zona pietei de capital care era lucrata in binom. Florian Coldea si Codruta Kovesi rezolvau ei o situatie acolo in care era vizata o persoana apropiata de Maior. Acea persoana si Maior erau tine in dosar", a spus Daniel Dragomir la B1Tv.

"Domnul Maior avea o relatie cu o persoana care era foarte influenta in piata de capital, care era si finul domniei sale. Exista o relatie foarte importanta si anumite interese care ii legau pe George Maior si Mircea Ursache. (...) Foloseau acest dosar pentru a il supraveghea pe domnul Maior si relatiile sale", a completat Dragomir la Antena 3.

Iata ce a declarat Coldea dupa audiere: Scandalul protocoalelor, fake stories! Vulnerabilizam securitatea Romaniei si a aliatilor. Unii tradeaza fara pic de rusine interesele statului

Dragnea si Ghita, la petrecerea SRI, fara porci sacrificati

Potrivit lui Manda, Coldea a fost intrebat si daca la petrecerea de Craciun au participat Liviu Dragnea, Sebastian Ghita si Laura Codruta Kovesi, asa cum au declarat public mai multi politicieni.

"A spus ca a existat un astfel de eveniment in Ajunul Craciunului. La acel eveniment au participat mai multe persoane. A fost intrebat cate, a spus ca peste zece persoane, nu vrea sa detalieze numele. A fost rugat doar sa confirme unele persoanele despre care stim in spatiul publiic si le-a confirmat.

A spus ca toate acele persoane erau beneficiari sau parteneri ai SRI. A fost un astfel de eveniment, nu s-a taiat niciun porc. Printre aceste persoane erau domnul Ghita, domnul Dragnea, domnul Maior, domnul Coldea, parteneri externi si domnul Ponta, dar nu mai stiu daca l-am intrebat, dar exista afirmatia domnului Maior despre acest eveniment", a declarat Claudiu Manda.

Manda sustine ca fostul prim-adjunct al directorului SRI nu a vrut sa confirme daca si Laura Codruta Kovesi a fost la eveniment.

Concluzia lui Manda: Coldea a mers pe ideea ca ce nu este interzis prin lege este permis

Seful Comisiei de Control SRI si-a prezentat si propria concluzie dupa audierea fostului numar 2 din Serviciu.

"Sunt cateva lucruri pe care le putem prezenta ca afirmatii ale domnului Coldea legate de ce inseamna acest protocol. A pornit de la ideea ca ce nu este interzis prin lege inseamna ca este permis, a fost discutat la nivelul directiei juridice dupa care a venit spre aprobare la nivelul prim adjunctului dupa care la nivelul directorului", a declarat Claudiu Manda.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Manda audiere Coldea SRI, #taiere porc Ghita Dragnea SRI , #SRI