Generalul Coldea a fost suspendat din conducerea SRI. Sunt verificate acuzatiile lui Ghita

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 18:19
36836 citiri
Generalul Coldea a fost suspendat din conducerea SRI. Sunt verificate acuzatiile lui Ghita
Foto: Hepta.ro

Generalul Florian Coldea, adjunctul directorului SRI Eduard Hellvig, a fost suspendat din functie, joi, in contextul scandalului legat de dezvaluirile facute de Sebastian Ghita.

SRI anunta, prin intermediul unui comunicat, ca Hellvig a dispus constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale.

Concret, Coldea va fi verificat de superiorul sau, Eduard Hellvig, si in aceasta perioada e suspendat din functie, toate atributiile sale fiind preluate de acelasi Eduard Hellvig.

"In urma informatiilor aparute in spatiul public referitoare la domnul general-locotenent Florian Coldea si care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale.

In acest sens, pana la finalizarea verificarilor, domnul general-locotenent Florian Coldea este pus la dispozitia directorului, potrivit prevederilor legale, iar atributiile functiei de prim-adjunct al Serviciului Roman de Informatii vor fi preluate de catre Directorul SRI, domnul Eduard Hellvig. Sunt analizate toate circumstantele prezentate public, precum si documentele puse la dispozitie de general-locotenent Florian Coldea", se arata in comunicat.

SRI subliniaza ca "structuri interne specializate si subordonate directorului institutiei intreprind, ori de cate ori situatia o impune, masuri complexe de verificare a informatiilor cu privire la posibile incalcari ale legii ori a ordinelor si regulamentelor militare si, ulterior, adopta masurile adecvate", adaugand ca institutia "isi indeplineste misiunile cu buna credinta, in interesul securitatii nationale si a cetatenilor romani".

Citeste mai multe despre cine este Florian Coldea

Coldea, in scandalul dezvaluirilor din inregistrarile lui Ghita

Amintim ca adjunctul suspendat al SRI Florian Coldea a fost un des mentionat in inregistrarile fostului deputat Sebastian Ghita, acum dat in urmarire nationala si internationala dupa ce a disparut in urma cu 3 saptamani, dupa ce si-a pierdut imunitatea parlamentara, el fiind vizat de mai multe acuzatii penale.

Intr-unul dintre episoade, pe 5 ianuarie, Romania Tv a difuzat o inregistrare in care Sebastian Ghita sustinea ca fostul premier Victor Ponta ar fi fost santajat de Coldea, pentru ca Laura Codruta Kovesi sa fie propusa la conducerea DNA.

"Ce nu s-a spus public pana acum e faptul ca Victor Ponta a fost santajat pentru a o numi pe Laura Codruta Kovesi. Practic, in fata mea, Florian Coldea i-a spus ca, daca nu o va numi pe Laura Codruta Kovesi la DNA, atunci vizita pe care Ponta o avea programata in America, pentru a se intalni cu Biden sau cu Obama, va fi anulata.

Mai mult, lui Victor Ponta i s-a spus ca anuntul cu privire la anularea vizitei va fi facut in apropierea alegerilor prezidentiale, iar chestiunea aceasta il va distruge", a sustinut Ghita.

Un alt episod a fost difuzat saptamana aceasta luni seara, in care Ghita a povestit ca generalul Florian Coldea ar fi fost la o vila de-ale sale din Cheia, unde ar fi amenintat cu dosare pe oricine incearca sa construiasca autostrada Comarnic - Brasov.

"Ponta isi dorea sa continue proiectul Comarnic - Brasov, insa Coldea nu a fost de acord niciodata cu acest proiect. L-a amenintat de fata cu mine ca il va aresta si pe el si pe functionarii CNADNR care indraznesc sa avanseze cu acest proiect. Il va aresta daca va semna contractul.

In februarie 2015 i-am reprosat lui Coldea ca blocheaza Romania si nu numai. Mi-a raspuns nervos ca europenii vor autostrada Pitesti - Sibiu, pentru ca acolo e definit culoarul european, iar restul de bani trebuie sa ii pastram pentru armament. I-am spus ca Pitesti -Sibiu costa 7 miliarde, iar Comarnic - Brasov sub un miliard si o putem face in maxim 3 ani. A fost ultima mea discutie, pe 1 februarie 2015. A plecat foarte suparat si, dupa doua saptamani, atat fostul premier, Ponta, cat si eu ne-am trezit cu dosar", a sustinut fostul deputat.

In sustinerea spuselor sale Ghita a prezentat si o filmare la rezolutie proasta de pe camerele de supraveghere in care apare un barbat despre care sustine ca ar fi generalul Coldea. Barbatul respectiv apare doar cateva secunde in filmare, dupa care pare ca se asaza pe un scaun pe terasa, dupa care i se alatura si Ghita. Cu toate acestea, doar Ghita apare in continuare pe filmare, astfel ca nu putem sti cu certitudine ca cel cu care vorbeste este tot barbatul respectiv, mai ales ca materialul video este editat.

Miercuri, omul de afaceri a mai spus ca a fost in vacanta in anul 2010 cu Coldea, in Seychelles, iar in 2012 in Toscana, pe langa Coldea fiind prezent atunci si Vasile Dancu.

Ghita mai spune ca a fost prieten cu Coldea si ca o relatie de prietenie si de interese a existat intre cei doi si Victor Ponta, Elena Udrea si Kovesi.

Ulterior, si fostul presedinte Traian Basescu a intrat in jocul declaratiilor, sustinand ca ar trebui arestati Kovesi si Coldea, dupa dezvaluirile lui Ghita.

Citeste mai multe despre acest subiect:

F.N.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Coldea suspendat SRI Ghita, #Florian Coldea dezvaluiri Ghita, #Coldea dezvaluiri inregistrari Ghita, #Coldea suspendat SRI Hellvig , #SRI
Comentarii
Poza LEHAMITE_MARE
LEHAMITE_MARE
rank 5
Poza pilula
pilula
rank 5
urmeaza termenul doi din binom?