Fostul adjunct SRI Florian Coldea a fost audiat in dosarul deschis dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita

Miercuri, 01 Martie 2017, ora 20:35
5327 citiri
Fostul adjunct SRI Florian Coldea a fost audiat in dosarul deschis dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Generalul in rezerva Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a fost audiat, saptamana trecuta, de procurorii Parchetului instantei supreme, in dosarul in care se fac cercetari pentru abuz in serviciu privind inregistrarile lui Sebastian Ghita.

Florian Coldea a fost audiat, ca martor in dosarul ce a fost deschis dupa ce Sebastian Ghita a facut publica o inregistrare in care fostul presedinte Traian Basescu transmitea unui interlocutor ca Romania e un stat mafiot, au declarat, miercuri, surse judiciare, pentru News.ro.

Coldea a cerut sa fie trecut in rezerva, in 17 ianuarie, in urma anchetei declansate de SRI, desi institutia a precizat ca nu au rezultat elemente care sa se constituie in incalcari ale legii sau normelor interne in vigoare.

Dosarul a fost deschis in 4 ianuarie de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a inceput urmarirea penala pentru abuz in serviciu, faptele cercetate fiind legate de inregistrarile prezentate de Sebastian Ghita, prin intermediul postului de televiziune pe care il controleaza.

Dupa deschiderea dosarului, procurorii au decis ridicarea tuturor inregistrarile lui Sebastian Ghita prezentate la Romania TV si audierea persoanelor la care se face referire in aceste materiale video, dar si a altor persoane care ar putea sa ajute la stabilirea imprejurarilor de fapt si de drept in acest caz.

Disparitia lui Ghita si inregistrarile de la RTV

De la disparitia lui Sebastian Ghita, in decembrie 2017, Romania TV a difuzat mai multe inregistrari cu acesta, care face acuzatii grave la adresa procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi.

Ghita a sustinut ca dosarul Realitatea Media a fost "masluit" si ca Laura Codruta Kovesi l-a contactat "pentru a distruge Realitatea TV, dorind sa foloseasca acest post de televiziune pentru sistem" sau ca Nicolae Popa, condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii si care a plecat din tara in 2000, a fost adus in Romania din Indonezia pe banii unei firme din Ploiesti, care a platit 200.000 de euro, "la cererea Laurei Codruta Kovesi si a statului roman".

Fostul deputat a vorbit si despre legaturile sale cu sefa DNA, despre care a sustinut ca a cunoscut-o in sediile SRI si a intrebat-o daca isi mai aduce aminte de o petrecere restransa dintr-o vila din Sinaia, la care aceasta era impreuna cu el si cu Vasile Dincu. Ghita a aratat mai multe documente, sustinand ca sunt e-mailuri care ar incrimina-o pe Kovesi.

Numele lui Florian Coldea a fost vehiculat de mai multi oameni politici in legatura cu diverse numiri in functie sau cu actiuni ale justitiei.

Printre cei care l-au invocat pe Coldea s-au numarat Elena Udrea, Traian Basescu si, recent, Sebastian Ghita, care l-a mentionat in fiecare dintre cele opt aparitii ale sale la televiziunea pe care o controleaza.

Intr-o inregistrare difuzata de Romania TV, Sebastian Ghita relata despre concedii petrecute cu acesta, in Seychelles, in 2010, si in 2012 in Toscana, unde ar fi fost si Vasile Dancu. Sebastian Ghita a prezentat si o fotografie in care a sustinut ca se afla sotia sa si sotia lui Coldea, la Disneyland.

Conform altei inregistrari facute publice, fostul presedinte Traian Basescu transmite unui interlocutor ca are inregistrari "cu toti", sugerand ca Romania este un stat mafiot.

In dosarul deschis la Parchetul instantei supreme a fost audiata, in 22 februarie, si judecatoarea Camelia Bogdan, care a declarat ca nu are nicio legatura cu acele inregistrari, iar in dosar nu are nicio calitate.

In dosar a fost audiat, in 17 ianuarie, si fostul presedinte Traian Basescu, in calitate de martor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Florian Coldea SRI audiat inregistrari Ghita , #SRI
Comentarii
Poza Marin2134
Marin2134
rank 5
Sistemul Toxic construit de Basescu isi traieste ultimile luni!
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Daca nu poate prezenta procurorilor dovezi