Florian Coldea, proaspat iesit la pensie din SRI, tocmai a fost angajat ca profesor... tot la SRI

Miercuri, 16 August 2017, ora 21:00
12307 citiri
Florian Coldea, proaspat iesit la pensie din SRI, tocmai a fost angajat ca profesor... tot la SRI
Foto: Arhiva Hepta.ro

Generalul Florian Coldea ar urma sa fie din nou angajat al SRI, cu norma intreaga. In 30 iunie, acesta a dat concurs pentru un post de conferentiar universitar la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" (ANIMV) a SRI si a fost declarat admis. Asta, desi nu indeplinea toate criteriile cerute de legislatie, releva o ancheta jurnalistica.

Anuntul privind scoaterea la concurs a postului de conferentiar universitar pozitia 76 in Departamentul de Studii de Securitate si Studii de Intelligence al Facultatii de Studii de Intelligence a aparut in Monitorul Oficial in 28 aprilie. Academia SRI a facut publica vacantarea postului, asa cum prevede legislatia, abia in luna iunie.

Conform PressOne, Florian Coldea a declarat, sub propria semnatura, ca este eligibil pentru a ocupa postul didactic. Comisia de concurs i-a admis dosarul, de altfel singurul depus in perioada 28 aprilie si 14 iunie, adica timp de sase saptamani.

Insa, sustine sursa, generalul SRI nu bifeaza toate standardele stiintifice "minimale necesare si obligatorii".

"Toate indiciile arata ca fostul sef operativ al SRI si-a pregatit CV-ul in ultimii doi ani de zile, astfel incat sa poata ocupa, la un moment dat, pozitia de conferentiar universitar", arata PressOne.

In ciuda unor probleme sesizate in cursul anchetei jurnalistice, ANIMV a transmis ca intreaga procedura de obtinere a titlului de conferentiar universitar de catre Florian Coldea a fost una "riguroasa, transparenta si in concordanta cu toate legile si regulamentele".

ANIMV a mai transmis ca decizia de acordare a gradului didactic de conferentiar universitar lui Florian Coldea a fost deja semnata de rectorul Academiei SRI, dar procedura de angajare a lui Coldea in functia de conferentiar universitar nu a fost demarata pana in acest moment.

Coldea a refuzat sa comenteze.

Miercuri, vicepresedintele Comisiei parlamentare de control a activitatii SRI, deputatul ALDE Marian Cucsa, a declarat ca nu i se pare normal ca Florian Coldea sa revina si sa predea la ANI, dupa ce a fost trecut in rezerva, informeaza Mediafax.

Remus Pricopie, rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), care a facut parte din comisia de concurs, a declarat tot miercuri: "Eu am facut parte din comisie, consider ca dosarul este unul foarte bun, am semnat conform procedurilor si am acordat punctajul respectiv. Dupa parerea mea, dosarul este unul foarte solid.

Ocuparea unui post didactic in invatamantul superior este o procedura destul de complicata. Sunt foarte multe probe si criterii. Domnia sa a indeplinit toate aceste criterii.

Domnul Coldea nu este pentru prima data in fata unei experiente didactice, preda de ani de zile. Dosarul este unul solid si nu sunt probleme pentru ca, intr-o cariera de 20 de ani de semnaturi, stiu exact ce semnez si cand semnez".

Referitor la informatiile conform carora general Florian Coldea nu ar fi indeplinit toate conditiile cerute de legislatie pentru a ocupa acest post de comferentiar la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", Remus Pricopie a precizat ca "a arunca cu noroi a devenit o practica in Romania".

"Toti oamenii care au facut parte din comisie sunt oameni cu experienta didactica. Un om care a lucrat in domeniu aproape 20 de ani si a predat aproape 10 ani, credeti ca nu face fata sa predea un curs la nivel de exceptie intr-o academie de profil? Cine sa vina sa predea? La arhitectura, predau arhitecti, la medicina, predau medici", a mai spus, pentru MEDIAFAX, Remus Pricopie.

Rectorul de la SNSPA a mai precizat ca in dosarul lui Florian Coldea sunt inclusiv recomandari, care nu sunt obligatorii, suplimentare, peste evaluarile membrilor comisiei de concurs, fiind vorba de recomandari ale unor profesori din strainatate.

Coldea este pensionar de aproape sapte luni, dupa ce a fost fortat sa demisioneze din SRI la mijlocul lunii ianuarie, in urma dezvaluirilor facute de omul de afaceri Sebastian Ghita despre vacantele petrecute impreuna in mai multe destinatii exotice.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Florian Coldea angajat SRI, #Florian Coldea conferentiar, #Coldea nereguli CV Academie Mihai Viteazu, #Coldea concurs conferentiar ANIMV , #SRI