Cine este generalul Coldea, mana dreapta a directorului SRI, care tocmai a fost suspendat

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 19:29 27707 citiri
Foto: Hepta.ro

Florian Coldea, in varsta de 46 de ani, a fost numit prim-adjunct al directorului SRI pe 27 iulie 2005, dupa recuperarea jurnalistilor rapiti in Irak, operatiune la care Coldea a participat, ocupand functia pana in prezent. Anterior, Coldea a detinut functii de conducere la Brigada Antiterorista.

In anul 2008, lui Florian Coldea i-a fost acordat gradul de general de brigada. In 2012 a fost inaintat in gradul de general-maior, iar in anul 2014 a fost inaintat in gradul de general-locotenent.

Anterior numirii in functia de prim-adjunct al directorului SRI, a detinut diferite functii de conducere in cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea si Combaterea Terorismului din Serviciul Roman de Informatii.

A participat la misiuni, actiuni si operatiuni complexe derulate in special pe profil antiterorist, in cooperare cu parteneri straini ai SRI. Una dintre misiunile la care a participat si pe care a condus-o a fost legata de recuperarea jurnalistilor romani rapiti in Irak.

In anul 2010 a obtinut titlul stiintific de doctor in domeniul Stiinte militare - Informatii la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul", cu teza intitulata "Managementul schimbarii in serviciile de informatii".

Florian Coldea a absolvit cursuri de pregatire pe profil antiterorist si de intelligence desfasurate in tara si strainatate. A urmat cursurile Facultatii de Psihosociologie din cadrul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul", pe care le-a absolvit in anul 1996.

Coldea s-a nascut in anul 1971 in localitatea Tarnova, judetul Arad. Este casatorit si are un copil

Generalul Florian Coldea a fost suspendat din functie, joi, in contextul scandalului legat de dezvaluirile facute de Sebastian Ghita.

SRI a anuntat ca Eduard Hellvig, directorul SRI, a dispus constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor incalcari ale legii sau deontologiei profesionale.

Concret, Coldea va fi verificat de superiorul sau, Eduard Hellvig, si in aceasta perioada e suspendat din functie, toate atributiile sale fiind preluate de directorul SRI.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com