Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci abonament la sala de fitness

Advertorial
Luni, 06 Iunie 2022, ora 17:20
7691 citiri
Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci abonament la sala de fitness
FOTO: worldclass.ro

Te-ai hotărât să faci o schimbare și să ai mai multă grijă de sănătatea ta? Exercițiile fizice regulate nu au limită de vârstă! Oricine adoptă un stil de viață activ se va bucura de beneficii importante pentru sănătate, pentru forma sa fizică și psihică! Este recunoscut de toate studiile internaționale și de Organizația Mondială a Sănătății faptul că 30 de minute de exerciții moderate și moderat-intensive pe zi scad riscul de bolii cronice precum afecțiunile cardiace, diabetul și obezitatea. În plus, atât antrenamentele în sală cât și înotul cresc considerabil calitatea vieții și longevitatea.

Și cine a spus că exercițiile fizice trebuie să fie plictisitoare sau epuizante? Din fericire, orice activitate care necesită să-ți lucrezi mușchii și să arzi calorii este bună pentru sănătate, așa că alege să faci ceea ce îți place mai mult! De exemplu, dacă îți dorești să găsești o sală de fitness în București, Brașov sau Constanța, trebuie să știi că World Class este cea mai mare rețea de health & fitness din România, cu cluburi atât în București cât și în alte șase orașe importante. Tot ce trebuie să faci este să îți descarci aplicația World Class și să îți rezervi primul loc la clasa ta de group fitness preferată sau prima sesiune cu antrenor personal. Dar mai întâi citește cele 4 reguli de aur care te vor ajuta să ai beneficii maxime:

Stabilește-ți obiective realiste înainte de a începe

Este o idee bună să-ți stabilești un obiectiv general înainte de a te lansa în călătoria ta de fitness: poate fi orice, de la îmbunătățirea sănătății generale, până la întărirea imunității, dezvoltarea masei musculare, pierderea în greutate sau pur și simplu combaterea sedentarismului, mai ales dacă ai o muncă statică. Asigură-te că este chiar obiectivul care te interesează cel mai mult, pentru că el te poate ajuta să rămâi motivat pe termen lung. Și știi care este cel mai important competitor al tău? Tu! Așa că, uită de comparația cu x și y și z pe care ai văzut-o pe Instagram, sau vecinul tău, sau vărul prietenului tău care cunoaște pe cineva care... Ei bine, ai înțeles ideea! Așa că stabilește-ți obiective realiste pe care să le atingi puțin câte puțin, în fiecare zi sau în fiecare săptămână: doar așa faci progrese! Un antrenor personal te poate ajuta să îți setezi aceste obiective și să le duci la îndeplinire.

Rămâi consecvent și transformă mersul la sală într-o rutină

Durează până când îți formezi un obicei, dar cu cât faci ceva mai mult, cu atât va deveni mai ușor cu timpul. Da, chiar și genuflexiunile devin mai ușoare cu cât faci mai multe!; ) Așa că planifică-ți antrenamentele și respect mereu programul, fără scuze. Fii realist: nu plănuiești să alergi un maraton la 20:00 după muncă dacă știi că te vei simți foarte obosit la sfârșitul zilei. Începe încet, de exemplu cu un antrenament de două ori pe săptămână, apoi crește de acolo, ținând cont de cum te simți și de cât timp poți dedica exercițiilor în fiecare săptămână.

Explorează-ți opțiunile și fă-ți antrenamentele distractive

Există o mulțime de activități fizice pe care le poți încerca și combina pentru a găsi potrivirea perfectă care te va menține plin de energie și fericit. Exercițiile nu ar trebui să fie plictisitoare! Orice face corpul în mișcare este benefic: poate fi o plimbare, o alergare, un dans pe cântecul tău preferat, o baie bună în piscină... Dacă îți place în aer liber, de ce să nu încerci drumeții, alpinism sau plimbări cu bicicleta? Iar dacă vrei un program permanent de antrenamente, asigură-te că ai găsit cadrul ideal pentru ele, așa cum este o sală de fitness. Aici vei cunoaște oameni care împărtășesc aceleași valori și același mod de viață, te vei antrena pe muzică și vei întâlni instructor de fitness care îți țin motivația sus până în ultima secundă!

Ascultă-ți corpul și nu exagera

Exercițiile fizice te pot ajuta să îți menții corpul sănătos, atâta timp cât le efectuezi corect. Forțarea corpului pentru a finaliza un antrenament, concentrarea pe viteza sau numărul de repetări, ignorând epuizarea, poate avea efectul opus și poate duce la o scădere a performanței. Nu uita să te încălzești înainte de antrenament și nu antrena aceleași grupe de mușchi în zile consecutive: mușchii tăi au nevoie de odihnă pentru a deveni mai puternici, așa că planifică zile de odihnă și lasă-ți mușchii să se recupereze. În zilele de odihnă, îți poți menține corpul în mișcare cu activități ușoare, cum ar fi mersul pe jos, mersul la piscină, yoga... De asemenea, ar trebui să te asiguri că mănânci suficiente calorii și nutrienți pentru a face față antrenamentelor. Fii mereu atent la limitele tale și încetează imediat exercițiul dacă simțiți durere sau disconfort. Acordă-ți timpul de care ai nevoie pentru a progresa în călătoria ta de fitness în propriul ritm, ceea ce te va ajuta în cele din urmă să îți îmbunătățești performanța atletică.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#fitness, #materiale fitness, #abonamente, #sala fitness , #fitness