Cum să rămâi activ în timpul rece al anului: 3 sfaturi

Advertorial
Miercuri, 11 Ianuarie 2023, ora 15:17
3923 citiri
Cum să rămâi activ în timpul rece al anului: 3 sfaturi
FOTO: Shutterstock.com

Este mai dificil să rămâi activ în sezonul rece, ca urmare a temperaturilor scăzute, numărului mai mic de ore de lumină și a condițiilor de alunecare. Totuși, sportul reprezintă una dintre cele mai importante metode de a-ți menține sănătatea fizică și psihică.

Exercițiul fizic regulat te poate ajuta să dormi mai bine, să-ți păstrezi greutatea, să reduci anxietatea, îți întărește oasele și mușchii. Află din acest articol care sunt câteva dintre opțiunile pe care le poți pune în aplicare pentru a rămâne activ în sezonul rece.

Exerciții fizice acasă

Una dintre cele mai bune variante este să faci exerciții fizice acasă, mai ales dacă dispui de aparatura sau accesoriile necesare. De exemplu, poți folosi benzi de alergat pentru a face mișcare. Astfel poți continua rutina de alergare, fără să fie nevoie să te confrunți cu frigul de afară în fiecare zi.

Chiar dacă nu dispui de suficient loc pentru echipamente atletice mari, ai la dispoziție opțiuni pliabile sau demontabile pentru a te ajuta să economisești spațiu. În cazul în care chiar nu ai loc îndeajuns pentru astfel de aparate, poți să încerci variante ce chiar nu ocupă mult loc, precum ganterele sau benzile de fitness.

De asemenea, poți încerca să practici exerciții de tip yoga sau Pilates. Acestea sunt potrivite și pentru persoanele care locuiesc în spații mai mici. Tot ce ai nevoie este o saltea specială. Pentru a avea mai mult spor, poți asculta muzică sau să pornești televizorul. Astfel, rămâi la curent cu știrile sau urmărești serialul preferat în timp ce faci exerciții, deci, economisești și timp.

Exerciții cu un prieten

Deoarece tentația este mai mare să rămâi în casă mereu pe perioada iernii, ai putea să apelezi la un prieten cu care să te antrenezi până când temperaturile încep să crească iar. Acesta te va motiva când încerci să eviți ieșitul afară. În plus, exercițiul alături de altcineva te poate face să vrei să depui mai mult efort.

S-ar putea să te alegi cu un prieten pentru antrenamente pe o perioadă mai lungă de timp, deoarece, dacă vă înțelegeți cu adevărat bine, puteți continua munca în echipă chiar și când vine sezonul cald. Exercițiul cu un prieten are și avantajul că ai posibilitatea de a discuta cu o altă persoană, ceea ce îți va ajuta psihicul, mai ales în cazul în care lucrezi singur, de acasă sau nu comunici suficient la birou.

Plimbări scurte

Chiar dacă zilele reci nu par cele mai potrivite pentru plimbări, cu echipamentul potrivit te poți bucura de timp petrecut afară. Poartă o pereche de bocanci care să îți ofere stabilitate în cazul în care este zăpadă sau gheață și haine călduroase și comode. Nu uita nici de mănuși și fes, astfel încât confortul termic să fie optim. Poți alege să faci o plimbare în parc, în oraș să te bucuri de luminițele de Crăciun sau dacă îți permit condițiile meteo să ieși cu sania.

Există opțiuni și pentru cei care preferă căldura. Centrele comerciale nu sunt făcute doar pentru cumpărături și socializare. Mall-urile sunt locuri surprinzător de populare pentru persoanele care vor să se mențină în formă. Poți profita de spațiile generoase și bine încălzite pentru a face puțină mișcare și a te plimba. Pentru ca această variantă să fie viabilă, încearcă să nu-ți programezi ora de exercițiu chiar în perioada cea mai aglomerată, adică cea de după încheierea programului de muncă.

Ia în vedere aceste trei aspecte pentru a te menține activ în perioada rece a anului, astfel încât sănătatea ta fizică și psihică să nu aibă de suferit din această cauză.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fitness, #sport, #echipament sportiv, #gantere, #banda de alergat , #fitness