Fișa medicală pentru permis conține cele mai importante șase investigații medicale. Iată care sunt acestea

Advertorial
Miercuri, 22 Martie 2023, ora 17:49
4095 citiri
Fișa medicală pentru permis conține cele mai importante șase investigații medicale. Iată care sunt acestea
FOTO: freepik.com

Investigatiile medicale sunt cele care ne ajuta sa depistam eventuale probleme de sanatate si sa le tratam, astfel incat sa reusim sa ne traim viata cat mai bine cu putinta si sa ne pastram in cea mai buna forma.

Indiferent de ocazia cu care esti nevoit sa-ti faci analize, este oportunitatea ideala pentru a-ti verifica starea de sanatate. O astfel de situatie poate fi legata de fisa medicala permis, document ce inglobeaza sase dintre cele mai importante investigatii medicale.

Fisa medicala pentru permis este cea care atesta abilitatea de a conduce vehicule pe drumurile publice. Acest document este eliberat de o clinica autorizata de Directia de Sanatate Publica si de catre Politia Rutiera. El are o valabilitate de sase luni si poate fi obtinut intr-un timp foarte scurt, de aproximativ 60 de minute.

Cu toate ca, poate, la inceput, nu vei intelege de ce este importanta obtinerea acestui document, cunoscut drept ”fisa medicala pentru permis”, dupa ce vei parcurge fiecare investigatie in parte, vei ajunge la concluzia ca este cel mai intelept lucru pe care-l poti face. Rezultatele analizelor efectuate sunt de maxima importanta si influenteaza gradul de siguranta pe care il ai atunci cand esti la volan. Daca nu esti convins, iti propun un exercitiu de imaginatie extrem de usor:

”Esti la volan si vederea ta la distanta nu este foarte buna. Circuli cu o viteza moderata, insa, pe carosabil, la distanta, se afla un obstacol. Nu-l vezi, iar, cand te apropii suficient pentru a-l putea identifica, este mult prea tarziu pentru a mai putea evita impactul” – aceasta este o situatie care ar putea fi evitata cu ajutorul uneia dintre consultatiile medicale efectuate pentru a-ti fi eliberata fisa medicala pentru permis. Odata depistata afectiunea, o vei putea corecta cu ajutorul unor ochelari si, apoi, vei putea circula in siguranta la volanul masinii tale.

Exemplele pot continua, iar, daca vei sta si vei analiza fiecare dintre specialitati in parte, ii vei intelege relevanta si implicatiile in raport atat cu siguranta ta la volan, cat si a celorlalti participanti la trafic.

Iata care sunt cele 6 investigatii medicale necesare pentru a obtine fisa medicala pentru permis:

  • Medicina interna;
  • ORL;
  • Oftalmologie;
  • Ortopedie / Chirurgie;
  • Neurologie;
  • Psihiatrie.

Intocmirea acestui document nu este o simpla formalitate, ci trebuie sa stii ca exista si situatii cand acesta poate sa nu-ti fie eliberat. Iata o parte dintre situatiile in care obtinerea dreptului de a conduce te-ar pune in pericol atat pe tine, cat si pe ceilalti colegi din trafic:

  • abuz si dependenta de alcool;
  • epilepsie;
  • tulburari psihice majore;
  • retard mental;
  • alte afectiuni neurologice si neuropsihice;
  • boli grave care afecteaza vederea;
  • boli grave care afecteaza auzul;
  • boli grave care afectează locomotia etc.

Obtinerea certificatului medical pentru permis este obligatorie in urmatoarele situatii:

  • in cazul celor care isi doresc sa urmeze cursurile unei scoli de soferi. In aceasta situatie, vei avea nevoie de un aviz medical pentru obtinerea permisului auto;
  • un astfel de document le este solicitat si persoanelor cu permis auto expirat sau care trebuie sa si-l reinnoiasca. In acest caz, vei fi nevoit sa faci analize medicale preschimbare permis auto (fara aviz psihologic);
  • cei care au permisul anulat sau suspendat pentru diverse abateri vor fi, de asemenea, nevoiti sa obtina un certificat medical de redobandire permis auto.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#fisa medicala, #permis auto , #stiri sanatate