Surpriză în finala masculină de hochei la Jocurile Olimpice de iarnă

Duminica, 20 Februarie 2022, ora 09:56
9438 citiri
Surpriză în finala masculină de hochei la Jocurile Olimpice de iarnă
Finlanda e campioana olimpică FOTO Facebook

Finlanda a câştigat pentru prima oară în istoria sa titlul de campioană olimpică la hochei pe gheaţă, învingând cu 2-1 echipa Rusiei, care a evoluat sub drapel neutru, duminică, în finala turneului masculin de la Beijing.

Hocheiştii ruşi, campioni olimpici în 2018, la PyeongChang (Coreea de Sud), au deschis scorul în finalul primei reprize, prin Mihail Grigorenko (7:17).

Finlandezii au restabilit egalitatea prin Ville Pokka, în debutul reprizei secunde (23:28), iar apoi au marcat golul victoriei în repriza a treia, prin Hannes Bjorninen (40:31).

Cel mai bun rezultat de până acum al Finlandei la Jocurile Olimpice a fost locul al doilea ocupat la ediţiile din 1988 şi 2006.

Finlanda a profitat din plin de absenţa starurilor din Liga profesionistă nord-americană (NHL), care nu au fost eliberaţi de echipele lor pentru a participa la JO 2022 din cauza pandemiei de Covid-19, care a perturbat calendarul competiţional. În aceste condiţii, Canada şi SUA au venit la Beijing cu jucători universitari, fiind eliminate rapid în sferturile de finală.

Hocheiştii finlandezi au trecut în tururile anterioare de echipele Elveţiei (5-1) şi Slovaciei (2-0), înainte de a învinge Rusia în finala de la Beijing.

În meciul pentru stabilirea ocupantei locului al treilea, Slovacia a învins cu scorul de 4-0 Suedia, urcând în premieră pe podiumul olimpic.

Clasament final:

1. Finlanda

2. Comitetul Olimpic Rus

3. Slovacia

4. Suedia

5. Statele Unite

6. Canada

7. Danemarca

8. Elveţia

9. Cehia

10. Germania

11. Letonia

12. China

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Discuții intense pentru visul Simonei Halep: ”Pe mai multe canale”
Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris...
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Anunțul momentului despre Simona Halep: ”M-am ocupat de formular”. E implicat și fostul ei antrenor
Jucătoarea de tenis Simona Halep, care a revenit în competiții la Miami după ridicarea suspendării pentru dopaj, speră în continuare să evolueze la Jocurile Olimpice de la Paris. "Mi-aş...
#Finlanda campioana olimpica, #Beijing 2022, #jocurile olimpice , #stiri Olimpiada