Anchetă fără precedent într-o țară asiatică. Directorul închisorilor, acuzat că a ordonat uciderea unui jurnalist

Luni, 07 Noiembrie 2022, ora 09:55 1213 citiri
Percival Mabasa, 63 de ani, care în emisiunea lui se prezenta drept "Percy Lapid", a fost ucis în Manila pe 3 octombrie FOTO Hepta

Poliţia filipineză l-a acuzat luni pe directorul închisorilor din această ţară că a ordonat uciderea unui cunoscut jurnalist de radio, a cărui moarte a suscitat îngrijorarea comunităţii internaţionale, informează AFP.

Percival Mabasa, 63 de ani, care în emisiunea lui se prezenta drept "Percy Lapid", a fost ucis în Manila pe 3 octombrie, în timp ce se ducea la studioul său.

Poliţia a înaintat plângere pentru omucidere împotriva directorului general al administraţiei penitenciare, Gerlad Bantag, în prezent suspendat din funcţie, şi împotriva adjunctului său în probleme de securitate, Ricardo Zulueta.

Presupusul ucigaş, Joe Escorial, s-a predat autorităţilor luna trecută, temându-se pentru securitatea sa după ce poliţia a difuzat imagini cu chipul său de pe camere de supraveghere, au anunţat responsabili filipinezi.

"El (Bantag) va fi probabil cel mai înalt funcţionar din această ţară inculpat vreodată într-un caz de o asemenea gravitate", a subliniat secretarul pentru justiţie al Filipine, Crispin Remulla.

Bantag ar fi ordonat asasinarea lui Mabasa în urma "expunerii continue de către acesta în emisiunea lui a unor probleme" ce-l puneau într-o lumină nefavorabilă pe primul, a declarat Eugene Javier de la Biroul naţional pentru anchete legate de jurnalişti, citind un comunicat.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News