Ascunzătorile secrete ale KGB folosite de fiicele lui Putin și Snowden. Dezvăluiri despre Serviciile Secrete din Rusia

Joi, 19 Ianuarie 2023, ora 03:40
7351 citiri
Ascunzătorile secrete ale KGB folosite de fiicele lui Putin și Snowden. Dezvăluiri despre Serviciile Secrete din Rusia
Case conspirative din Moscova dezvăluite de presă FOTO: Insider

O anchetă efectuată de o publicație la Moscova dezvăluie ascunzătorile secrete ale KGB, acolo unde agenția tăinuia martori și ținea întâlniri neștiute. Acestea erau denumite ”cuiburi de cuci” și înregistrate sub nume false, iar ulterior ele au fost folosite de fiicele lui Putin și de Edward Snowden, celebrul fost spion american care trăiește acum în Rusia.

După desființarea KGB-ului, Serviciul Federal de Securitate (FSB) și Serviciul Federal de Protecție (FSO) din Rusia au preluat majoritatea „cuiburilor de cuci”, iar Serviciul de Informații Externe (SVR) a luat restul, potrivit unei analize realizate de Insider.

Publicația citată a aflat că două case de siguranță SVR au fost folosite de fiicele lui Putin, Maria și Katerina, alte câteva „case de cuci” au servit drept ascunzătoare pentru spionii ruși deportați din SUA, în timp ce restul au fost folosite de studenții academiei SVR, instruiți să lucreze ilegal în străinătate.

O țară NATO blochează un proiect major, făcând jocul Rusiei: Un cadou pentru Putin

Pe vremea sovietică, unul dintre apartamentele de la bulevardul Novinsky nr. 25 din Moscova, apartamentul 10 (fosta Strada Ceaikovski) era un post de observare KGB, folosit pentru monitorizarea Ambasadei SUA.

Din 1993, diplomații americani nu au mai fost filmați, iar casa de siguranță a fost preluată de Serviciile de informații externe ale Rusiei. Proprietarul era un anume V.A. Stepanov, care nu avea nici o dată de naștere, nici pașaport și nici rude. Apartamentul era înregistrat sub numărul 151, deși în imobil erau doar 51 de apartamente.

Volodimir Zelenski a supraviețuit mai multor tentative de asasinat ale Rusiei: Cine l-a ajutat în secret VIDEO

În 2010 a fost instalată o barieră la intrarea în curte, iar apartamentul a suferit o renovare elegantă. În curând au sosit noi chiriași – fiica cea mare a lui Putin, Maria Vorontsova, și soțul ei olandez Jorrit Faassen.

Vorontsova și Faassen au fost însă rar văzuți pe Bulevardul Novinsky, alegând în schimb să călătorească în lume, plecând în cele din urmă în Țările de Jos.

Snowden locuiește într-o casă conspirativă a fostei agenții KGB?

Fiica cea mică a lui Putin, Katerina Tikhonova, locuia într-un alt „cuib de cuci” de pe strada Mosfilmovskaya 17/25. În epoca sovietică, casa de siguranță a fost folosită pentru întâlniri cu profesori recrutați de la diferite universități din Moscova - RUDN, MGIMO și Universitatea de Stat din Moscova (MSU).

După ce imobilul a fost predat la SVR, apartamentul a fost înregistrat pe numele I.N. Larionov, care, în mod surprinzător, nu are date de identificare, documente sau biografie oficială.

Tikhonova nu a locuit mult timp la Mosfilmovskaya, dar s-a mutat curând într-un conac, nu departe de reședința lui Vladimir Putin. Din câte se pare, motivele plecării ei au fost „vecinii dependenți de droguri” și o serie de spargeri în aceeași clădire.

Cea mai mare frică a lui Putin: Șocul ce a cuprins Rusia acum un secol se vede la orizont VIDEO

Încă un alt „cuib de cuci” de la Berezhkovskaya Embankment 8 s-a zvonit că îl ascunde pe dezertorul NSA, americanul Edward Snowden (deși el a negat zvonurile). Publicația a descoperit că casa de siguranță era situată la etajul al nouălea și a fost folosită de KGB încă din anii 1960.

Fostul agent KGB leton Boris Karpichkov, care mai târziu a fugit în Marea Britanie, și-a amintit: „Același „cuib de cuci” de pe terasamentul Berezhkovskaya, în centrul Moscovei, era complet mobilat, deși nu nou, dar avea mobilier de calitate destul de bună și era completat cu toate bunurile de uz casnic necesare. Era un apartament cu trei camere, în care nimeni nu locuia permanent”.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

FSB anunță arestarea unui cetăţean rus în tentativa de asasinare a unui fost ofiţer SBU, Vasili Prozorov, care a trecut de partea Rusiei VIDEO
FSB anunță arestarea unui cetăţean rus în tentativa de asasinare a unui fost ofiţer SBU, Vasili Prozorov, care a trecut de partea Rusiei VIDEO
FSB anunţă marţi, 16 aprilie, că a arestat un cetăţean rus care a încercat să asasineze un fost ofiţer al Serviciilor ucrainene de securitate SBU transfug, Vasili Prozorov, care a fost...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#fiice Putin, #KGB, #servicii secrete Rusia, #Serviciul Secret KGB, #FSB, #Serviciul Federal Securitate, #Edward Snowden , #Rusia