"Terminatorul" Blatter declara razboi FIFA: I'll be back!

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Luni, 21 Decembrie 2015, ora 13:50
3243 citiri
"Terminatorul" Blatter declara razboi FIFA: I'll be back!
Foto: Captura Youtube

La numai cateva ore dupa ce a aflat ca a fost exclus din fotbal pentru o perioada de opt ani, Sepp Blatter, inca presedinte al FIFA, a iesit la atac.

Blatter a lansat un atac dur la adresa Comisiei de Etica a forului mondial, pe care chiar el a infiintat-o in urma cu patru ani, marturisind ca se simte tradat.

In cadrul unui discurs de aproape o ora, presedintele FIFA a facut un exercitiu de autoritate si de imagine, lasand impresia unui om care controleaza inca suficiente fraie din fotbalul mondial, fiind departe de imaginea unui om exclus din fenomen.

"Imi pare sincer rau. Imi pare rau pentru ca inca sunt tapul ispasitor al FIFA. Imi pare rau pentru FIFA si pentru cei peste 400 de membri care lucreaza acolo. Imi pare rau pentru modul in care sunt tratat", a inceput Blatter.

Acesta a trecut imediat la detaliile contractului verbal cu Michel Platini, cel care le-a adus amandorura suspendari de opt ani.

"Avem un contract verbal sau o gentleman's agreement. A fost facuta in 1998, dupa Cupa Mondiala, cand Platini mi-a spus ca ar vrea sa lucreze la FIFA. Mi-a spus ca este scump, eu i-am raspuns in regula, dar nu te putem plati acum. Dar ceea ce ma uimeste este ca dupa aceasta decizie de suspendare, Comisia neaga existenta acestei intelegeri. Iar intelegerea asta a trecut indirect prin doua Comitete Executive ale FIFA!

Decizie fara precedent a FIFA: Blatter si Platini, suspendati 8 ani!

Avem dovada ca aceasta intelegere nu era cunoscuta doar de mine si de Platini, era publica. Comisia neaga, dar cele doua milioane de franci au fost platite lui Platini dupa ce au trecut prin Comisia de Finante si printr-un congres, iar atunci totul era in regula", a declarat presedintele FIFA

Blatter a lansat apoi un atac direct asupra oamenilor care l-au suspendat.

"Aceasta decizie a adus un nou tsunami la FIFA, a adus o multime de prejudicii de imagine. Familia si prietenii mei au fost ironizati. Imi e rusine de decizia Comisiei si de faptul ca nu au luat in considerare dovezile. Va spun ca nu au nicio autoritate impotriva presedintelui. Presedintele FIFA poate fi indepartat doar de congresul FIFA.

La urmatoarea Adunare Generala, inaintea alegerilor, chiar si suspendat sunt inca presedinte si presedintele trebuie eliberat din functie atunci. Sunt un om principial. Repetm nu am luat niciodata bani pe care nu i-am castigat si intotdeauna mi-am platit datoriile. Acum ei imi spun ca am incercat sa cumpar voturi de la Platini. Niciodata!

Sunt inca presedintele! Trebuie sa punem aceasta Comisie sa se ocupe de etica si atat. Dar atunci cand incearca sa construiasca ceva din ce nu exista, avem un principiu, trebuie sa dovedeasca. Dar ceva ce nu exista nu poate fi dovedit, iar daca nu poate fi dovedit nu exista vina!"

Blatter si-a incheiat discursul eveniment cu un avertisment adresat celor care l-au suspendat.

"Vom merge imediat la Comisia de Apel, apoi la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv si apoi chiar la tribunalul elvetian. Voi lupta si o voi face pana la final! Ma voi intoarce! (I'll be back - n.red.) "

Federatia Internationala de Fotbal a luat o decizie fara precedent, Sepp Blatter si Michel Platini fiind suspendati cate opt ani de zile.

Comisia de Etica din cadrul FIFA a anuntat aceasta hotarare istorica pentru "sportul rege" prin intermediul unui comunicat de presa.

Dupa audieri ce au durat saptamani bune, membrii Comisiei au decis ca Blatter si Platini nu pot justifica din punct de vedere legal legal o plata in valoare de doua milioane de franci elvetieni efectuata de presedintele FIFA in contul sefului UEFA.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Blatter suspendat FIFA, #Blatter Platini suspendat FIFA, #Blatter razboi FIFA , #Sepp Blatter