Surpriza majora pregatita de FIFA: Vom avea Mondial cu 48 de echipe?

Miercuri, 02 Ianuarie 2019, ora 19:32
4716 citiri
Surpriza majora pregatita de FIFA: Vom avea Mondial cu 48 de echipe?
Foto: FIFA TV

Federatia Internationala de Fotbal pregateste o surpriza majora si analizeaza posibilitatea unui turneu final de Cupa Mondiala la care a participe 48 de echipe!

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, este cel care a anuntat ca posibilitatea de a creste numarul echipelor calificate la turneul final este luata in calcul chiar de la urmatorul Mondial, cel din 2022.

"Daca vi se pare o idee buna sa avem 48 de echipe calificate la Cupa Mondiala, de ce nu incercam sa o punem in aplicare cu 4 ani mai repede? De aceea analizam daca este posibil sa avem 48 de formatii la turneul din 2022.

Mondialul din Qatar ar trebui sa aiba loc cu 32 de nationale calificate. Dar, desigur, daca putem creste numarul lor la 48 pentru a face pe toata lumea fericita trebuie sa incercam", a spus Infantino, citat de ESPN.

Seful forului mondial a vorbit si despre mutarea unor partide din Qatar in statele vecine.

"Daca putem convinge cateva state vecine sa gazduiasca o serie de meciuri de la Cupa Mondiala cred ca ar fi extrem de benefic pentru regiune si pentru lumea intreaga. Sunt tensiuni in aceasta regiune si tine de liderii acestor state sa se ocupe de ele, insa poate ca e mai usor sa discute despre un proiect comun in fotbal decat despre alte lucruri mai complicate."

Statul organizator al Mondialului din 2022, Qatarul, a anuntat ca nu va lua o decizie in privinta extinderii numarului de echipe de la turneul final pana cand nu va obtine rezultatele analizei efectuate de FIFA.

Acest studiu analizeaza toate aspectele, de la programarea meciurilor la numarul de stadioane necesare, la locatiile de cantonament si pana a numarul de partide ce ar trebui sa se dispute in fiecare zi.

Qatarul a investit aproximativ 8 miliarde de dolari pentru constructia a opt stadioane noi, insa acestea se vor dovedi insuficiente daca FIFA va suplimenta numarul echipelor participante la turneul final.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Infantino FIFA Cupa Mondiala, #numar echipe Cupa Mondiala, #Cupa Mondiala 2022 , #stiri FIFA