Se cunoaste deja castigatorul alegerilor pentru presedintia FIFA!

Miercuri, 06 Februarie 2019, ora 17:06
6377 citiri
Se cunoaste deja castigatorul alegerilor pentru presedintia FIFA!
Foto: fifa.com

Elvetianul Gianni Infantino este singurul candidat la viitoarele alegeri pentru presedintia Federatiei Internationale de Fotbal, prevazute in luna iunie, avand asigurat astfel un al doilea mandat, au anuntat miercuri surse din cadrul FIFA, citate de AFP.

In varsta de 48 ani, Infantino l-a inlocuit la conducerea FIFA pe compatriotul sau Joseph Blatter, februarie 2016, dupa scandalul de coruptie care a zguduit din temelii forul fotbalistic mondial si a dus la arestarea si ulterior condamnarea mai multor oficiali de rang inalt.

Blatter este in prezent suspendat din toate activitatile legate de fotbal, pentru o plata controversata de 2 milioane de franci elvetieni facuta catre fostul presedinte al UEFA, francezul Michel Platini, suspendat la randul sau in urma acestei afaceri.

Alegerile pentru presedintia FIFA vor avea loc pe 5 iunie, la Paris, cu ocazia unui Congres care va avea loc inaintea Cupei Mondiale feminine de fotbal, gazduita de Franta.

Fostul international elvetian Ramon Vega, care a evoluat in cursul carierei sale la Tottenham Hotspur, si care activeaza acum in domeniul financiar, intentiona sa se prezinte la randul sau la aceste alegeri, insa nu a putut obtine sustinerea necesara din partea a cinci federatii nationale membre ale FIFA.

Una dintre primele masuri adoptate de Infantino dupa venirea sa la conducerea FIFA a fost marirea de la 32 la 48 a numarului de echipe participate la Cupa Mondiala masculina de fotbal, incepand cu editia din 2026, gazduita in comun de SUA, Canada si Mexic. El a avansat ideea ca turneul final sa cuprinda 48 de echipe chiar de la editia din 2022, care va avea loc in Qatar, o eventuala decizie in acest sens urmand sa fie luata in luna martie, pe baza concluziilor unui studiu de fezabilitate.

Infantino, fosta mana dreapta a lui Platini la UEFA, sustine totodata proiectul controversat privind organizarea unei Cupe Mondiale a cluburilor cu 24 de echipe participante, incepand din 2021.

Actualul presedinte al UEFA, slovenul Alexander Ceferin, care urmeaza sa fie reales joi in fruntea instantei fotbalistice europene, tot din postura de candidat unic, se opune acestui proiect.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Gianni Infantino presedinte FIFA, #alegeri presedintie FIFA , #stiri FIFA
Comentarii