Scandal la nivel inalt: FIFA, acuzata de coruptie de un fost mare jucator

Miercuri, 27 Iulie 2011, ora 17:142047 citiri
Scandal la nivel inalt: FIFA, acuzata de coruptie de un fost mare jucator

Karl-Heinz Rummenigge sustine ca exista coruptie la FIFA si ii cere presedintelui Sepp Blatter sa actioneze.

Presedintele executiv al celor de la Bayern Munchen e sceptic insa ca Blatter ii va asculta sfaturile.

"Sepp Blatter spune ca va face curatenire, dar nimeni nu-l cred si din asta afli tot. Nu sunt optimist deorece ei cred ca sistemul functioneaza perfect si nu e asa. Totul se bazeaza pe bani si pentru ei asta e mai important decat orice", a declarat Rummenigge pentru editia tiparita a cotidianului britanic The Guardian.

"Fotbalul e un joc frumos, dar e condus de oameni care sunt corupti. Nu mai pot face parte din acest sistem si nu sunt singurul care gandeste asa", a continuat acesta.

Fostul mare jucator al lui Bayern Munchen si Inter Milano spune ca acum e timpul sa se actioneze impotriva coruptiei.

"Nu mai accept sa fiu condus de oameni corupti. Acum e momentul sa intervenim, pentru ca stim ca lucrurile nu functioneaza asa cum trebuie si suntem obligati sa le schimbam", mai spune Rummenigge.

De asemenea, Rummenigge nu e de acord cu jocurile amicale internationale: "Pierdem milioane de euro cand jucatorii ne pleaca la turneele finale, dar am acceptat pentru jucatori. Problema e ca nu putem sa acceptam si pentru meciuri amicale".

"In 1980, cand am cucerit Campionatul European cu Germania erau doar 8 nationale prezente. In 2016, vor fi de trei ori mai multe nationale. Nici la Campionatele Mondiale lucrurile nu sunt mai roz: erau 16 nationale, acum sunt 32", a conchis oficialul german.

I.G.