Iata cine ar putea fi noul presedinte al FIFA

Marti, 03 August 2021, ora 10:566352 citiri
Iata cine ar putea fi noul presedinte al FIFA
Foto: FIFA

Sepp Blatter a demisionat din functia de presedinte al FIFA, dupa scandalurile din ultima perioada, iar marea intrebare a momentului in lumea fotbalului e cine ii va lua locul.

Printre posibilii inlocuitori ai lui Blatter regasim oameni importanti, in frunte cu actualul presedinte al UEFA, Michel Platini.

Printul Iordaniei, Ali bin al-Hussein, e hotarat sa participe din nou, dupa ce la alegerile de luna trecuta a fost singurul contracandita al lui Blatter.

Cunoscuta publicatie americana CNN prezinta o lista a posibililor candidati la sefia FIFA:

- Ali bin al-Hussein: Printul Iordaniei a participat si la alegerile de saptamana trecuta, cand a fost invins cu 133 de voturi la 73 de Sepp Blatter. E vice-presedintele FIFA din 2011.

- Michel Platini: E considerat de multi drept cel mai bun succesor al lui Blatter, insa ramane de vazut daca acesta va renunta la presedintia UEFA.

- Seicul Ahmad Al-Fahad al-Sabah: Face parte din familia regala a Kuweitul e membru in comitetul executiv al FIFA si o figura importanta in Comitetul Olimpic inca din 1992.

- Michael van Praag: Un membru important la UEFA si presedinte al Federatiei Olandeze de Fotbal, a fost sustinut de FRF la alegerile de saptamana trecuta, la care n-a mai participat insa pana la urma, preferand sa se retraga si sa-i ofere voturile lui Ali bin al-Hussein.

- Issa Hayatou: Se afla in comitetul executiv al FIFA de 25 de ani si ocupa pozitia de senior vice-preseditne. E presedintele Confederatiei africane din 1988. Totusi, sansele sale sunt mici, fiind acuzat de mita in doua randuri, chiar daca acuzele n-au fost dovedite.

- Jerome Champagne: A candidat si la aceste alegeri, dar la fel ca van Praag s-a retras cu putin timp inainte. A fost unul dintre oamenii de baza a lui Blatter, din 1999 pana in 2010, an in care a fost concediat fara a fi oferita vreo explicatie.

- David Ginola: Fostul mare fotbalist francez a anuntat ca va candida si pentru alegerile care au avut loc saptamana trecuta, dar si-a retras candidatura dupa numai cateva saptamani. Acum e hotarat sa mearga pana la capat, conform BBC.

Sepp Blatter a demisionat de la sefia FIFA - oficial

Inlocuitorul lui Sepp Blatter va fi ales intr-un congres extraordinar, la o data ce urmeaza sa fie anuntata.