Continua scandalul de coruptie FIFA: Fosti si actuali oficiali, arestati

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 10:32
2190 citiri
Continua scandalul de coruptie FIFA: Fosti si actuali oficiali, arestati
Foto: Facebook/ FIFA

Un nou val de arestari in randul responsabililor FIFA a avut loc joi dimineata in Elvetia, fiind retinuti cu aceasta ocazie 12 actuali sau fosti oficiali al forului fotbalistic mondial.

Aceasta operatiune a fost efectuata la cererea justitiei americane si are loc la sapte luni dupa un prim val de arestari pentru frauda, coruptie si spalare de bani, in cursul caruia au ajuns in spatele gratiilor 18 persoane, printre care s-au numarat mai multi oficiali ai FIFA, anunta The New York Times pe site-ul sau.

Operatiunea de joi a debutat la ora 6:00 dimineata si a vizat, in principal, hotelul Baur au Loc din Zurich, care a fost deja teatrul primului val de arestari, pe 27 mai.

Sepp Blatter, presedintele demisionar al FIFA, nu figureaza printre persoanele interpelate la Zurich, precizeaza New York Times.

Ziarul din Statele Unite a indicat ca persoanele vizate de arestari sunt, in mare parte, reprezentanti ai federatiilor din America de Sud si America Centrala.

Demisie la nivel inalt dupa scandalul de coruptie de la FIFA

New York Times adauga, totodata, citand surse anonime, ca justitia americana va demara joi dimineata actiunea depunere sub acuzare.

Ca si in luna mai, aceasta operatiune are loc cu ocazia reuniunii Comitetului Executiv al FIFA din 2 si 3 decembrie, la Zurich, si care urmeaza sa dezbata reformele cruciale pentru viitorul Federatiei internationale, puternic afectata de scandalul de coruptie declansat in prima parte a anului.

Anchetatorii americani au evidentiat faptul ca responsabili ai fotbalului mondial au primit mita si comisioane pentru atribuirea turneelor finale ale Cupei Mondiale si vanzarea drepturilor tv si comerciale.

Justitia elvetiana a confirmat arestarea a doi noi responsabili ai FIFA, la cererea Statelor Unite, in vederea extradarii lor pentru fapte de coruptie.

"Aceste persoane de rang inalt au fost platite in schimbul vanzarii drepturilor de marketing, in legatura cu difuzarea turneelor in America Latina si a preliminariilor Cupei Mondiale", a indicat ministerul elvetian al Justitiei, intr-un comunicat citat de AFP.

Scandalul de coruptie FIFA se extinde: Un fost presedinte de Federatie recunoaste implicarea

Pe de alta parte, Federatia Internationala de Fotbal a anuntat ca reuniunea Comitetului sau Executiv se va desfasura conform programului initial, in ciuda arestarilor de joi.

Reuniunea executivului FIFA, care a debutat miercuri, urmeaza sa se reia joi, de la ora locala 9:00, "asa cum era programat", a precizat un purtator de cuvant al forului international.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#oficiali FIFA arestati scandal coruptie, #scandal coruptie FIFA , #stiri FIFA