Blatter, discurs incredibil: Nu exista coruptie la FIFA! Nu exista coruptie in fotbal!

Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 12:291101 citiri
Blatter, discurs incredibil: Nu exista coruptie la FIFA! Nu exista coruptie in fotbal!
Foto: Captura BBC

Sepp Blatter, inca presedintele FIFA, sustine ca forul pe care l-a condus in ultimele decenii nu este afectat de coruptie.

Mai mult, el afirma ca nici macar fotbalul nu este lovit de acest flagel, iar cazurile care au fost sau sunt investigate nu sunt altceva decat cazuri individuale.

"Nu este adevarat! Este o imagine care s-a creat. Institutia nu este corupta. Nu exista coruptie in fotbal! Exista coruptie in randul indivizilor, dar nu este o coruptie generalizata. Institutia FIFA nu este corupta!", a spus Blatter pentru BBC.

Elvetianul a incercat sa scape de responsabilitatea celui mai recent scandal de coruptie, aruncand vina pe Comitetul Executiv.

"Problema de la FIFA este componenta Comitetului Executiv. Acesta nu este ales de aceeasi structura ca si presedintele."

Blatter a mai afirmat ca Mondialul din Africa de Sud a fost "cel mai curat din istorie" si a refuzat cu incapatanare sa discute despre scandalul de la FIFA.

Procurorii americani cerceteaza un important dosar de coruptie de la varful FIFA, inalti oficiali ai forului mondial fiind acuzati ca au primit mita inclusiv pentru atribuirea organizarii turneelor finale.

In urma acestui scandal, Sepp Blatter si-a anuntat retragerea din fruntea FIFA, noi alegeri urmand a avea loc in prima parte a anului viitor.

M.D.

Comentarii