Acuzatii grave la adresa presedintelui FIFA

Luni, 27 Aprilie 2020, ora 20:01
3863 citiri
Acuzatii grave la adresa presedintelui FIFA
Foto: captura Youtube

Gianni Infantino, presedintele Federatiei internationale de fotbal (FIFA), ar fi intervenit pe langa procurorul general elvetian pentru a opri o ancheta care-l vizeaza, a afirmat luni cotidianul elvetian La Tribune de Geneve, citat de AFP.

Ministerul public al Confederatiei (MPC) a inceput sa anchetez la inceputul lui 2016, putin dupa alegerea lui Infantino la conducerea FIFA, atribuirea de catre acesta a unui contract de drepturi TV unei firme offshore, in conditiile in care el inca era juristul sef al UEFA.

Potrivit La Tribune de Geneve, Infantino, "ingrijorat" din cauza acestei anchete, i-a scris prietenului sau din copilarie, Rinaldo Arnold, devenit procuror in Haut-Valais, regiune din care amandoi sunt originari.

"Voi incerca sa explic MPC ca este in interesul meu ca totul sa fie lamurit cat mai repede, sa se spuna ca nu am nicio legatura cu aceasta afacere", a scris el, intr-un e-mail citat de acest cotidian.

Arnold contribuise deja la organizarea unei prime intalniri intre procurorul general Michael Lauber si Infantino.

Arnold i-a raspuns atunci lui Infantino: "Importanta e intalnirea de peste doua saptamani. Daca vrei, te pot insoti din nou."

Intalnirea a avut loc pe 22 aprilie 2016, a indicat ziarul. Continutul intalnirii ramane "misterios", iar MPC "refuza sa vorbeasca despre asta", adauga ziarul.

Contactat de AFP, MPC nu a dorit sa comenteze articolul din La Tribune de Geneve.

FIFA nu a reactionat pana acum. Ea a afirmat intotdeauna ca intalnirile dintre Infantino si ministerul public au avut ca scop sa arate ca federatia este "pregatita sa colaboreze cu justitia elvetiana".

In noiembrie 2017, "dupa o a treia intalnire informala" intre Infantino si Lauber, MPC a pus capat anchetei vizand contractul semnat de Infantino cand era la UEFA.

La Tribune de Geneve mentioneaza de asemenea contacte telefonice repetate intre procurorii elvetieni si avocatii de la FIFA.

"Se pare ca procurorii au ajutat FIFA sa-si formuleze cererile" ca reclamanta, scrie ziarul, adaugand ca aceasta atitudine "pare incompatibila cu datoria de impartialitate a MPC".

Un raport al Autoritatii de supraveghere a parchetului elvetian (AS-MPC), citat la inceputul lui martie de ziarul francez Le Monde si obtinut de AFP, arata ca un apropiat al lui Infantino ar fi incercat de asemenea sa obtina informatii confidentiale despre o ancheta vizand instanta, in iulie 2015, cu sapte luni inainte ca Infantino sa fie ales presedinte al FIFA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#acuzatii Gianni Infantino , #stiri FIFA