Calvarul prin care a trecut o fetiță româncă de 9 ani în Anglia. Cum a supraviețuit după ce a fost violată și vândută de mai multe ori

Vineri, 14 Ianuarie 2022, ora 21:42
6246 citiri
Calvarul prin care a trecut o fetiță româncă de 9 ani în Anglia. Cum a supraviețuit după ce a fost violată și vândută de mai multe ori
Fata a fost căsătorită de trei ori contra unor sume de bani FOTO Pixabay

Mai mulți cetățeni români sunt anchetați în Marea Britanie după ce au adus în țară o fată pe care au supus-o unor tratamente inumane. Fiind încă minoră, aceasta a fost violată ani la rând, a fost folosită ca sclavă și căsătorită de trei ori, în schimbul unor sume de bani.

Potrivit procurorului Madeleine Wolfe, fata a fost adusă în țară de Ileana Cârpaci, în vârstă de 39 de ani, care a folosit-o ca servitoare neremunerată la locuința pe care o împarte cu soțul ei, Chilimbar Văduva, în vârstă de 59 de ani, și cu cei doi copii ai lor.

La doar 9 ani, fetița a fost obligată să gătească și să facă curat, dar și să fie bonă pentru copiii mai mici decât ea, nefiind trimisă la școală.

Anchetatorii mai spun și că minora a fost violată în mod repetat de bărbați din comunitatea românească din Slough, Sheffield și Londra, potrivit Metro.

Calvarul copilei a durat mai mulți ani, fiind amenințată să păstreze tăcerea, au concluzionat jurații de la Reading Crown Court.

Fata le-a declarat polițiștilor că la început ”a fost tratată destul de bine”, însă ”lucrurile s-au schimbat în timp”. I s-a interzis să ia legătura cu bunica ei, cu care a crescut, iar când a fost trimisă în cele din urmă la școală, la aproximativ un an după ce a ajuns în Marea Britanie, treburile ei nu s-au mai ușurat și nu era lăsată să doarmă până la 2 sau 3 dimineața, a spus procurorul.

”Totuși, avea să fie mult mai rău în perioada în care fata a stat cu cuplul, Văduva a violat-o de la 12 ani până la 16 ani”, a adăugat acesta.

”O altă caracteristică a acestui caz este că victima a fost ”căsătorită” cu tineri din comunitatea românească de trei ori. Au aranjat ca ea să se căsătorească și, în schimb, au primit bani pentru aranjamente. Cu toate acestea, Văduva a găsit întotdeauna un motiv pentru ca ea să se întoarcă la familia lui, astfel încât să poată continua să aibă grijă de casă”, a mai precizat procurorul.

După ce a fost plasată în îngrijire, a fost răpită de o altă familie de români

Juraților li s-a spus că, în noiembrie 2020, cuplul a primit filmări de pe telefonul mobil cu fata violată de alți doi bărbați.

Procurorul a continuat: „În loc să-și arate îngrijorarea, a fost bătută de amândoi și violată din nou de Văduva. Ea a reușit să fugă din casă și s-a îndreptat către gara Slough. A fost urmărită de Cârpaci și Văduva și a fugit peste șinele de tren pentru a scăpa. Poliția a fost chemată, iar copilul a fost scos în siguranță și plasat în îngrijire”.

Atunci l-a cunoscut pe Marius Bucur - un alt inculpat - un tânăr de 19 ani cu care s-a împrietenit. Acesta a convins-o să fugă cu el, ajutat de părinții lui. Crezând că o vor ajuta, fata s-a urcat în mașina lor, fiind dusă, în februarie 2021, în Sheffield.

În dosar sunt judecați opt bărbați pentru diverse infracțiuni, printre care viol, ținerea unei persoane în sclavie și vătămare corporală gravă, potrivit Știrile PROTV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Accidente misterioase la uzinele de armament ale SUA și ale aliaților săi. Temeri de sabotaj din partea Rusiei
Un șir recent de accidente misterioase la fabricile de armament din SUA și Marea Britanie care au produs arme și echipamente pentru forțele ucrainene ce se apără în fața armatei lui Putin a...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#fetita romanca, #Marea Britanie, #viol, #sclavie , #Marea Britanie