O fetiță de 8 ani a murit în chinuri fără ca părinții să cheme ambulanța. Membrii unui grup religios, acuzați de uciderea copilului

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 19:45 7003 citiri
Momentul în care o persoană era arestată în cazul privind decesul unei fetițe de 8 ani FOTO: captură CNN

Autoritățile australiene au acuzat 12 membri ai unui grup religios pentru presupusa ucidere a unei fetițe de 8 ani, a anunțat poliția într-un comunicat marți.

Copilul a murit la casa familiei ei din Rangeville, în sudul Queenslandului, pe 7 ianuarie, după ce i s-ar fi „interzis tratamentul medical pentru o perioadă de aproximativ șase zile”, potrivit poliției naționale, scrie CNN.

Serviciile de urgență nu au fost contactate decât în ​​jurul orei 17:30 pe 8 ianuarie, a doua zi după moartea acesteia, potrivit poliției.

Acesta aduce la 14 numărul total de suspecți acuzați de crimă în acest caz.

Părinții fetei -o femeie de 47 de ani și un bărbat de 50 de ani- au fost acuzați în ianuarie de „crimă, tortură și nerespectarea nevoilor vieții”, potrivit poliției din Queensland. Cea mai recentă apariție la tribunal a fost în iunie.

Poliția susține că toți cei 12 proaspăt acuzați de crimă au fost prezenți în perioada care a precedat moartea fetei și nu au solicitat asistență medicală, deși știa că avea o stare de sănătate subiacentă.

Cei 14 suspecți, cu vârste cuprinse între 19 și 65 de ani, „au făcut alegerea de a-i refuza acestei tinere dreptul la îngrijire medicală”, a declarat în șeful poliției regionale Garry Watts.

El a adăugat că acuzațiile au fost punctul culminant al unei anchete de șase luni „fără precedent” a poliției.

Acuzații au fost reținuți și urmează să se prezinte în instanță pe 6 iulie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News