Peste 260.000 de persoane, aşteptate la Neversea în cele patru zile de festival. Polițiști și specialiști antidrog, prezenți la eveniment

Luni, 04 Iulie 2022, ora 16:54
3064 citiri
Peste 260.000 de persoane, aşteptate la Neversea în cele patru zile de festival. Polițiști și specialiști antidrog, prezenți la eveniment
Foto Twitter

Peste 260.000 de persoane sunt aşteptate la Neversea, în cele patru zile ale festivalului, care debutează, joi, pe o plajă din Constanţa.

Sute de forţe de ordine, poliţişti, jandarmi vor veghea la buna desfăşurare a evenimentului, iar cadrele medicale sunt pregătite să intervină dacă participanţilor la festival li se va face rău. Autorităţile anunţă că în zona Festivalului Neversea vor fi aduşi câini care vor descoperi substanţele interzise, iar organizatorii limitează intrările şi ieşirile în festival la două pe zi.

Organizatorii evenimentului muzical şi autorităţile au prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, măsurile care vor fi luate la Festivalul Neversea. Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, a declarat că este încântat să vadă cum oraşul a devenit un punct important pe harta festivalurilor. Șeful Poliţiei municipiului Constanţa, Liviu Lazăr, a anunţat că 150 de poliţişti vor acţiona zilnic în zona festivalului.

Şeful Agenţiei Naţionale Antidrog Constanţa, Cristian Oprişan, a afirmat că în cadrul festivalului vor avea loc acţiuni pe linie antidrog. “Avem specialişti detaşaţi din ţară, care alături de echipa de la Constanţa vor fi prezenţi cu activităţi specifice în zona festivalului. Activităţile ţin cont de ameninţările, vulnerabilităţile şi riscurile pe linia consumului de substanţe la astfel de evenimente. Suntem antrenaţi în sesiuni de informare cu tot ce înseamnă personalul angajat şi voluntarii din Festivalul Neversea pe linia cadrului legislativ antidrog”, a precizat Cristian Oprişan.

O singură zonă de acces, maxim două ieșiri pe zi

Directorul de comunicare al Neversea, Edy Chereji, a declarat că va fi o ediţie emoţionantă, fiind prima după pandemie. “Va fi o ediţie cu adevărat excepţională, spunem noi, cea mai frumoasă ediţie de până acum pentru că de fiecare dată ediţia care urmează este cea mai frumoasă ediţie pe care noi o facem. Ne străduim de fiecare dată ca acest lucru chiar să se întâmple. Va fi şi o ediţie emoţionantă, fiind prima ediţie post-pandemia. Cu siguranţă, sunt zeci de mii de oameni care abia aşteaptă să ajungă aici la Constanţa, la Neversea. Va fi şi o ediţie care nu va avea restricţii date de pandemie aşa că experienţa va fi similară cu cea din 2019, din 2018”, a anunţat Chereji.

La fel ca în fiecare an va exista o singură zonă de acces în festival, dinspre Portul Tomis. O noutate pentru Neversea o reprezintă faptul că intrările şi ieşirile din cadrul festivalului sunt limitate la două pe zi.

“Aşteptăm un număr total de peste 260.000 de participanţi pe parcursul celor patru zile. Mai mult decât atât, dintre noutăţi, vorbim de un mainstage nou, Festivalul Neversea va avea scena principală refăcută şi adusă mult din tema anului acesta şi cred că vom surprinde în mod plăcut atât ca şi producţie, dar şi ca şi efecte speciale. Line-up-ul de anul ăsta a fost unul pregătit doi ani. Avem artişti foarte diverşi din întreaga lume şi acest lucru s-a reflectat si se reflectă şi în ponderea mare de participanţi din străinătate”, a declarat directorul executiv al festivalului, Bogdan Rădulescu

Scena principală va avea peste 450 de metri pătraţi de ecran LED, 23 de metri înălţime, 85 de metri lăţime şi 28 de metri adâncime. Greutatea scenei depăşeşte 285 de tone, iar acoperişul acesteia are o deschidere de 24 de metri. În timpul show-urilor, peste 500 de lumini vor colora cerul peste Neversea. Toată energia utilizată la scena principală provine din surse regenerabile.

Artiști care vor urca pe scenă

Alan Walker, Alesso, Black Eyed Peas, Danny Avila, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, KSHMR, NERVO, Nicky Romero, Parov Stelar, Steve Aoki, Timmy Trumpet şi Tyga sunt câţiva dintre artiştii care vor concerta pe mainstage.

De asemenea, scena The Ark, gazda artiştilor naţionali şi internaţionali din lumea rap, trap, hip-hop, drum&bass, liquid şi dubstep, are o deschidere de 42 de metri pătraţi şi o înălţime de 17 metri, în formă de arcă. Rapperul bbno$ va cânta pentru prima oară în România pe această scenă. Tot aici va fi prezent şi fenomenul românesc de trap cu Ian, AlbertNbn, Arkanian x Arael x Zannidache, Yny Sebi, Oscar, Zo, Phunk B, Rava, Marko Glass ft. Bvcovia, Nane, Connect-R & Johny Romano. De nelipsit vor fi şi DJ Shiver, Borgore, Dirtyphonics, DJ Wicked, Netsky şi mulţi alţi artişti români.

Toate echipamentele necesare pentru construcţia festivalului au fost transportate cu peste 400 camioane de 40 de tone şi aproximativ 200 de autovehicule de 7,5 tone. Reţeaua electrică a festivalului însumează 15 kilometri de cablu, iar pentru împrejmuirea zonei de eveniment, organizatorii au folosit 10,5 kilometri de garduri.

20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
20 de femei, operate de un fals medic estetician. A încasat mii de euro pentru intervenții
Poliția anunță că o femeie care a făcut intervenţii chirirgicale estetice fără a avea calitatea de medic este cercetată de agenții din București care au identificat 20 de victime....
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Plan roșu de intervenție activat în Constanța după impactul dintre un microbuz cu 15 elevi și o mașină VIDEO
Autorităţile din Constanta au activat, miercuri, 27 martie, Planul Roşu de Intervenţie, după un accident în care au fost implicate un autoturism si un microbuz. Cincisprezece copii sunt...
#festival, #Neversea, #Constanta, #eveniment , #festival
Comentarii