Patru producţii româneşti, premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo

Sambata, 20 August 2022, ora 15:45 1695 citiri

Patru producţii româneşti, printre care şi "Libertate" în regia lui Tudor Giurgiu, au fost premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo, încheiat vineri seara cu gala de decernare a premiilor, informează Institutul Cultural Român.

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis sâmbătă AGERPRES, filmul de animaţie "Amok", în regia lui Balazs Turai (Ungaria, România, 2022), care a fost proiectat în premieră regională la Festivalul de la Sarajevo, a câştigat premiul "Inima oraşului Sarajevo pentru cel mai bun scurtmetraj".

Filmul regizat de Balazs Turai a avut premiera pe 13 iunie în Franţa, la Festivalul Internaţional de Film de Animaţie de la Annecy, unde a câştigat Premiul Cristal pentru cel mai bun scurtmetraj, devenind astfel eligibil pentru nominalizarea la Oscar.

"Soţul meu musulman/My Muslim Husband", regizat de Daniel Bărnuţi şi Alexandra Lizeta Bărnuţi, a primit premiul "Filme care contează", în cadrul secţiunii Zilele Industriei CineLink.

"Libertate", cel mai nou film în regia lui Tudor Giurgiu, producător Oana Giurgiu, a primit Premiul juriului sponsorizat de Debee Studio, la secţiunea CineLink Work In Progress.

Lista câştigătorilor din secţiunea CineLink este completată de producătoarea şi regizoarea Oana Giurgiu, care a obţinut Premiul EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) în cadrul Co-Production Market Awards.

Aflat la a 28-a ediţie, desfăşurată în parteneriat cu Institutul Cultural Român, Festivalul de Film de la Sarajevo s-a desfăşurat în perioada 12-19 august în capitala Bosniei şi Herţegovinei, zece dintre filmele prezentate fiind producţii cinematografice româneşti.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com