Dezastru nemaivăzut în Formula 1. Echipa Ferrari a ”inventat” mașina cu 3 roți! VIDEO

Duminica, 04 Septembrie 2022, ora 18:45
7897 citiri
Dezastru nemaivăzut în Formula 1. Echipa Ferrari a ”inventat” mașina cu 3 roți! VIDEO
Echipa Ferrari a comis o gafă inadmisibilă

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Olandei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Zandvoort, obţinând cu această ocazie a zecea sa victorie în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

Plecat din pole position, Verstappen s-a impus cu un avans de 4,071 sec în faţa britanicului George Russell (Mercedes), ocupantul locului secund, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat monegascul Charles Leclerc (Ferrari), la 10,929 sec.

Prin acest succes, Max Verstappen a mai făcut încă un pas spre câştigarea celui de-al doilea său titlu consecutiv de campion mondial, cu şapte curse înainte de finalul sezonului.

Olandezul este lider al clasamentului general, cu 310 puncte, urmat de Charles Leclerc (Ferrari) şi de mexicanul Sergio Perez (Red Bull), ambii cu câte 201 puncte.

Cursa a fost marcată de un eveniment nemaivăzut în Formula 1, la schimbul de pneuri efectuat de Ferrari la mașina pilotului Carlos Sainz, aflat pe locul 3 în momentul respectiv.

Astfel, în turul 15, când Sainz a intrat la boxe, mecanicii Ferrari au scos din garaj doar 3 roți. Până când a fost adusă și a patra roată au trecut peste 12 secunde, spaniolul pierzând orice șansă de a se mai implica în lupta pentru victorie.

„Oh, Dumnezeule”, a reacționat Sainz pe radio.

„Schimbul de pneuri a fost un dezastru. A existat o confuzie, pentru că Sainz a fost chemat la boxe în ultima clipă”, a explicat directorul Ferrari, Mattia Binotto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Negocieri surprinzătoare în Formula 1. Pilotul cu care discută campionii de la Red Bull
Red Bull Racing, campioana mondială en titre din Formula 1, poartă negocieri cu pilotul spaniol Carlos Sainz Jr, care se va despărţi de Ferrari la finalul acestui sezon, a dezvăluit Helmut...
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Formula 1: cine e pilotul care a reușit o dublă depășire în cursa sprint din China VIDEO
Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, disputată sâmbătă dimineaţă. Verstappen i-a învins pe Lewis Hamilton...
#ferrari, #dezastru, #formula 1, #Carlos Sainz , #stiri Formula 1
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ajutori de birjari și ei...