Adio gratuitati, berea devine sampanie si Loganul ajunge Ferrari

Sambata, 31 Iulie 2021, ora 20:504772 citiri
Adio gratuitati, berea devine sampanie si Loganul ajunge Ferrari

Incepand de la apa ce era odata gratis la locul de munca pana la masinile Ferrari ce nu se mai vand, criza financiara taie in stanga si in dreapta din ce in ce mai adanc in bugetul marilor companii impingand angajatii acestora catre o noua era de austeritate.

"Berea la cutie a devenit noua sampanie", a declarat Meredith Whitney in cadrul Summitului Global de Finante ce a fost organizat in New York.

Marile companii au concediat peste 130.000 de oameni ca urmare a impactului crizei financiare asupra sistemului economic din intreaga lume, multe altele sunt in prag de faliment si bancile se clatina in asteptarea planului de 700 de miliarde de dolari menit sa salveze sistemul.

In aceste conditii cea mai buna metoda de salvare este limitarea cheltuielilor, informeaza Reuters.

"Vazand industria financiara schimbandu-se in ce este astazi si vazand economia prabusindu-se de la o zi la alta, nu vad o alta solutie pentru consumatorul de rand inafara de schimbarea modului de a cheltui banii. Economisirea este cea mai buna si prudenta solutie", a mai adaugat Whitney. Aceasta a devenit un star al Wall Street-ului dupa ce a prezis cu mult timp in urma actuala criza financiara cu care se confrunta bancile.

Angajatii de top din America au inceput sa nu mai calatoreasca la clasa I si nu mai arunca banii pe masini Ferrari. Totodata dupa spusele unora "frigiderul companiei nu mai este de mult timp plin cu coca cola si in locul disponibilizarilor e de preferat apa".

Panica si teama

Majoritatea celor care trec prin aceasta era de austeritate sunt panicati si speriati.

"Toata lumea da inapoi. Ma refer la faptul ca nu ai nevoie anul acesta de noul model de Ferrari. Poate sa mai astepte pana anul viitor chiar daca ti-l doresti enorm de mult", declara Anton Schultz, manager in cadrul Mendon Capital, in cadrul aceluiasi Summit Global de Finante de la NewYork.

Acesta a mai adaugat ca "publicul interpreteaza articolele din presa si chiar un paragraf scris cu o tenta negativista poate sa inspaimante pe majoritatea oamenilor care nu stiu prea multe despre Wall Street. Deasemenea pana si cel mai rational om poate sa ajunga astfel sa fie condus de panica si teama".

In coditiile in care in mica sau mare masura toata lumea este cuprinsa de criza financiara si economica, angajatii din America sau Hong Kong sunt incurajati sa zboare in interes de serviciu la clasele low cost si cat mai mult posibil sunt sfatuiti sa isi schimbe mentalitatea.