Omul care l-a trimis pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve a demisionat

Joi, 15 Decembrie 2022, ora 21:04
6884 citiri
Omul care l-a trimis pe Cristiano Ronaldo pe banca de rezerve a demisionat
Fernando Santos și Cristiano Ronaldo FOTO facebook

Fernando Santos a demisionat joi din postul de selecţioner al Portugaliei după eliminarea în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2022, a anunţat Federaţia portugheză de fotbal (FPF) într-un comunicat citat de EFE.

Santos, care avea contract până la EURO 2024, se desparte după mai bine de opt ani de naţionala Portugaliei, el fiind tehnicianul cu cel mai lung mandat pe banca acestei reprezentative.

Potrivit unui comunicat, Federaţia portugheză şi Santos "au convenit să pună capăt parcursului de mare succes care a început în septembrie 2014", iar "după una dintre cele mai bune participări din istoria echipei naţionale în fazele finale ale Cupei Mondiale", este "momentul potrivit pentru a începe un nou ciclu".

"FPF îi mulţumeşte lui Fernando Santos şi echipei sale tehnice pentru serviciile oferite de-a lungul a opt ani şi consideră că această recunoştinţă este exprimată şi în numele portughezilor", a indicat federaţia, care va începe acum procesul de alegere a următorului selecţioner.

Eliminarea surprinzătoare în faţa Marocului (0-1) a fost pentru Portugalia capătul de drum într-un Mondial tensionat marcat de relaţia dintre Santos şi căpitanul naţionalei, Cristiano Ronaldo.

Vedeta şi-a arătat nemulţumirea atunci când a fost înlocuit în ultima partidă din faza grupelor, iar Santos a decis să nu-l mai titularizeze în meciurile următoare.

Santos, care are 68 de ani, l-a înlocuit în 2014 pe Paulo Bento la cârma naţionalei. Sub comanda sa, Portugalia a câştigat EURO 2016, primul mare trofeu din istoria acestei reprezentative, apoi s-a impus în 2019 în ediţia inaugurală a Ligii Naţiunilor.

Santos este selecţionerul Portugaliei cu cel mai lung mandat (8 ani), cele mai multe partide (109) şi cele mai multe victorii (68).

În ciuda statisticilor, jocul Portugaliei în timpul mandatului său a fost adesea criticat ca fiind defensiv şi bazat uneori prea mult pe realizările individuale ale vedetelor sale, mai ales Cristiano Ronaldo.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Cristiano Ronaldo, mai bogat cu 10 milioane de euro! Care e motivul
Starul portughez Cristiano Ronaldo a câştigat parţial procesul pe care l-a intentat împotriva clubului Juventus Torino pentru restanţe salariale, relatează L'Equipe. Cristiano Ronaldo a...
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
Pe cine sună Meme Stoica primul dacă FCSB câștigă titlul. Ce zice el, aia facem!
FCSB este aproape de a câștiga titlul după mulți ani iar mai mulți jucători din echipă sunt în vizorul selecționerului Edi Iordănescu pentru Campionatul European din Germania....
#Fernando Santos, #cristiano ronaldo, #demisie, #Portugalia, #nationala , #nationala