Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fermă piscicolă pe unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare din România. Cine va realiza investiția VIDEO

Autor: N.G.
Sambata, 18 Februarie 2023, ora 21:45
12843 citiri
Fermă piscicolă pe unul dintre cele mai frumoase lacuri de acumulare din România. Cine va realiza investiția VIDEO
Lacul Oașa este unul dintre cele mai frumoase din țară FOTO Facebook/ Județul Alba

O fermă piscicolă în care ar urma să se crească păstrav curcubeu va fi amenejată pe lacul Oașa, comuna Șugag, în Munții Sebeșului. Producția anuală este estimată între 320 și 620 de tone de pește.

Proiectul inițiat de cooperativa „Păstrăvul din țara ta” din județul Prahova presupune înființarea unei ferme piscicole pentru creșterea păstrăvului în viviere. Amplasamentul proiectului, în suprafață de 6.430 de metri pătrați, este format din luciu de apă situat în perimetrul lacului de acumulare.

Ferma piscicolă va fi amplasată la o distanță de aproximativ 1.900 de metri de galeria de alimentare a centralei, golire și supra-plin. De asemenea, ferma se va afla la o distanță de aproximativ de 80 – 150 de metri de maluri. Accesul la ferma piscicolă se va realiza prin curtea Mănăstirii Oașa.

Proiectul a primit avizul APM Alba. În prezent, lacul Oașa este utilizat pentru producerea de energie electrică (puterea instalată a centralei subterane Gâlceag este de 150 MW, energia electrică produsă într-un an hidrologic mediu fiind de 260 GWh/an), respectiv pentru atenuarea eventualelor viituri care ar putea apărea în bazinul superior al râului Sebeș.

Lacul Oașa, una dintre cele mai frumoase întinderi de apă din apropiere de Transalpina, a devenit în ultimii ani o atracție turistică importantă. Priveliștile din apropierea lacului Oașa sunt unele cu adevărat impresionante. Este un lac de acumulare pe râul Sebeş, la graniţa judeţelor Alba şi Sibiu. Este situat la altitudinea de 1255 metri, în Munţii Şureanu şi este cel mai mare dintre lacurile de acumulare amenajate pe cursul râului Sebeş.

Lacul rezultat în urma construcției are în prezent o suprafață de 460 de hectare și un volum de 136 milioane metri cubi. În anul 1980 a fost pusă în funcțiune centrala subterană Gâlceag, care valorifică potențialul energetic înmagazinat în lac.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#ferma piscicola, #pastrav, #lacul oasa, #muntii sebesului , #producatori