Un fenomen lovește catastrofal Statele Unite: Este cel mai grav din ultimii 1.200 de ani

Miercuri, 23 Februarie 2022, ora 04:01
7895 citiri
Un fenomen lovește catastrofal Statele Unite: Este cel mai grav din ultimii 1.200 de ani
Seceta a lovit SUA în ultimii 22 de ani, în continuu FOTO: MSN

Oamenii de știință de la Universitățile California din Los Angeles și Columbia din New York, Statele Unite, au descoperit un fenomen catastrofal care lovește Statele Unite, în urma unui studiu publicat în revista Nature Climate Change, în 14 februarie 2022.

Mega seceta din vestul Americii de Nord, produsă în ultimele două decenii, a devenit dezastruoasă în Statele Unite și Mexic, fiind cea mai gravă din ultimii 1.200 de ani.

În ciuda precipitațiilor abundente din unele zone americane de la sfârșitul anului trecut, 2021 a fost extrem de uscat în vestul SUA și în nord-vestul Mexicului. Fenomenul a acoperit o perioadă de 22 de ani, între anii 2000-2021, de neegalat în ultimele 12 secole, potrivit CNET.

”Este extrem de puțin probabil ca această secetă să se încheie într-un an umed”, a declarat Park Williams, hidrolog la Universitatea California din Los Angeles, Statele Unite.

El spune că schimbările climatice cauzate de oameni au o parte semnificativă de vină. Studiul estimează că 42% din mega seceta actuală din sud-vestul Americii de Nord este atribuită schimbărilor climatice cauzate de umanitate, care provin în mare parte din arderea combustibililor fosili.

Vaticanul a făcut o descoperire extraterestră: Un obiect misterios găsit dincolo de lumea noastră VIDEO

Cercetătorii au sugerat că actualele condiții au fost la fel de uscate ca o mega secetă pe care a experimentat-o regiunea la sfârșitul anilor 1500, dar după 2021, ei se așteaptă ca acest lucru să se schimbe.

”Această secetă va persista foarte probabil și în 2022, egalându-se cu durata mega secetei de la sfârșitul secolul al XVI-lea”, se arată în studiu. Analiza a constatat că uscăciunea și căldura intensă au contribuit la alimentarea incendiilor care au făcut ravagii, în special de-a lungul coastei de vest a Americii de Nord.

Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Aceste fenomene extreme au distrus milioane de kilometri de teren din California de Sud și până în British Columbia. Spre exemplu, temperaturile au crescut chiar și peste 49 de grade Celsius în Canada, în vara lui 2021.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații teribile în Dubai: trei muncitori filipinezi au murit. Traficul aerian este în continuare perturbat FOTO/VIDEO
Inundații teribile în Dubai: trei muncitori filipinezi au murit. Traficul aerian este în continuare perturbat FOTO/VIDEO
Autoritățile au anunțat că trei lucrători filipinezi au murit în urma inundaţiilor fără precedent care au afectat la începutul acestei săptămâni Emiratele Arabe Unite. Traficul...
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Record de căldură în cea mai friguroasă zonă a Japoniei. La cât au crescut temperaturile
Temperatura din Sapporo a depăşit luni, 15 aprilie, pragul de 25 de grade Celsius, doborând astfel recordul de căldură pentru această perioadă a anului în capitala insulei Hokkaido, în...
#fenomen, #seceta SUA, #dezastru natural SUA, #dezastre naturale sua, #schimbari climatice, #incalzire globala , #fenomen
Comentarii