Enigma ce îi nedumerește pe astronomi: Semnale misterioase extraterestre detectate în spațiu VIDEO

Vineri, 25 Martie 2022, ora 04:00
5368 citiri
Enigma ce îi nedumerește pe astronomi: Semnale misterioase extraterestre detectate în spațiu VIDEO
Cercuri radio ciudate detectate în spațiu FOTO: New Atlas

O echipă de astronomi de la Universitatea Western din Sydney și Agenția de cercetare științifică a Commonwealth-ului (CSIRO) din Canberra, ambele din Australia, a reușit să mai facă un pas spre descifrarea unui mister cosmic. Acesta este cunoscut sub numele de cercurile radio ciudate (ORC), care sunt niște semnale care nu pot fi explicate cu ajutorul obiectele sau fenomenelor știute din univers.

Acum, astronomii australieni care s-au folosit de radiotelescopul MeerKAT din Africa de Sud, au reușit să capteze imagini mai clare și mai detaliate a acestor cercuri radio ORC, ajutând la restrângerea listei suspecților, care le-ar putea crea, potrivit New Atlas.

La fel ca multe alte anomalii astronomice, cercurile ORC sunt practic niște bule rotunde de emisii extraterestre inexplicabile. Misterul acestor ”nebuloase” este unul destul de recent, primul cerc de acest fel fiind descoperit doar în septembrie 2019, iar de atunci au fost confirmate doar cinci.

Aceste inele fantomatice sunt dificil de studiat de astronomi datorită slăbiciunii lor, a rarității și a faptului că nu apar în lungimi de undă optice, infraroșii sau de raze X. La început, experții nici măcar nu puteau fi siguri dacă cercurile ORC erau uriașe și departe în spațiu, sau dacă erau mai mici și în interiorul propriei noastre galaxii.

Se schimbă legile fizicii: O nouă stare a materiei dovedită de un savant britanic

Observațiile mai recente au ajutat la stabilirea dimensiunii și distanței lor, constatând că ORC-urile pot avea dimensiunea de aproximativ un milion de ani-lumină, făcându-le de 16 ori mai mari decât Calea Lactee.

Conform opiniilor lui Ray Norris, de la Agenția de cercetare științifică a Commonwealth-ului din Australia, există acum trei alternative principale privind ORC-urile. Una ar fi legată de unele resturi de la o explozie uriașă în galaxiile gazdă, a doua ar putea proveni din jeturile de material aruncate de găurile negre, iar a treia ar fi de la energia reziduală a exploziilor produse la formarea stelelor.

Un astrofizician vorbește despre existența civilizațiilor extraterestre: Semne ale unei tehnologiei avansate în spațiu VIDEO

Va fi nevoie de mai multe observații cu radiotelescoape mai sensibile pentru a dezlega acest mister cosmic și de a spune care este sursa reală dintre cele trei variante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fenomen misterios în Rusia: ”Portalul către iad” gigantic apărut inexplicabil VIDEO
Fenomen misterios în Rusia: ”Portalul către iad” gigantic apărut inexplicabil VIDEO
Dacă știrile despre războiul lui Putin din Ucraina au pătruns din ce în ce mai mult în viața de zi cu zi a rușilor, pe diferite canale de comunicare, iată că un fenomen misterios care s-a...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#fenomen misterios, #semnale radio extraterestre, #semnale misterioase extraterestre telescoape, #mister spatiu , #fenomen