O femeie din China a fost arestată după ce timp de 12 ani s-a dat drept bărbat pe reţelele de socializare

Autor: N.G.
Marti, 20 Decembrie 2022, ora 19:41
2036 citiri
O femeie din China a fost arestată după ce timp de 12 ani s-a dat drept bărbat pe reţelele de socializare
FOTO Pixabay

O femeie din China a fost arestată pentru că, timp de 12 ani, s-a dat drept bărbat pe rețelele sociale, și-a păcălit propria prietenă, a făcut-o să se îndrăgostească de ea și să-i trimită bani în mod constant.

Poliția din Shanghai a anunțat că a rezolvat una dintre cele mai bizare escrocherii online. Victima, o femeie de vârstă mijlocie, a fost înșelată timp de 12 ani de o persoană care se dădea drept un cunoscut prezentator TV, fraudând-o cu aproximativ 2 milioane de yuani, adică în jur de 290.000 de dolari. Mai șocant pentru toată lumea a fost că „escrocul” s-a dovedit a fi cea mai bună prietenă a victimei, potrivit South China Morning Post.

Escroaca, identificată drept „doamnă Yu”, și-a recunoscut vinovăția și le-a spus anchetatorilor că totul a început de fapt mult mai devreme, din perioada în care ea și prietena ei, identificată acum drept „doamnă Li”, erau adolescente. Într-o zi, mama lui Li a spus în glumă că Yu era urâtă și va avea probleme să-și găsească un soț. Yu a fost afectată de acest lucru și și-a promis că într-o zi se va răzbuna.

După câțiva ani, Yu i s-a lăudat prietenei sale că îl cunoaște pe un prezentator de știri care era singur și își căuta soție. După cum era de așteptat, Li a fost interesată și i-a cerut prietenei să o pună în legătură cu acesta.

Yu a început să-și creeze profiluri false pe rețelele sociale, cu numele și poza prezentatorului și a abordat-o pe Li pretinzând că este acest bărbat fermecător și de succes. Își cunoștea prietenă foarte bine, așa că a știut exact ceea ce îi place, ce pasiuni are și așteptările ei romantice, astfel încât nu i-a fost greu să o cucerească. Singura problemă a fost menținerea unei relații virtuale de durată.

De fiecare dată când Li cerea să-și cunoască iubitul online în persoană, Yu găsea o scuză. Îi făcea în schimb declarații de dragoste arzătoare, așa că Li și-a păstrat interesul.

Frauda nu făcea inițial parte din planul lui Yu, dar în 2018 a avut o perioadă mai complicată și avea nevoie disperată de bani. Știind că prietena ei era dispusă să facă orice pentru iubitul ei virtual, a început să-i ceară bani, inventând tot felul de pretexte. Li a fost bucuroasă să-l ajute, așa că Yu s-a obișnuit rapid cu situația și a continuat să-i ceară bani. Ulterior, Yu a mărturisti tot, dar Li depus plângere la poliție.

Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Scandal diplomatic pe axa Berlin-Beijing. China respinge acuzațiile Germaniei de spionaj. "Invenţie pură" VIDEO
Acuzaţiile de spionaj venite dinspre Berlin, după ce săptămâna aceasta 4 cetățeni germani au fost arestați cu suspiciunea că ar fi lucrat în contul serviciilor secrete chineze, au fost...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#femeie, #barbat, #China, #arest, #inselaciune , #China