O femeie de 64 de ani, plimbată 10 ore între două spitale din Vrancea după teste COVID neconcludente, a făcut șoc septic și a murit

Duminica, 08 Mai 2022, ora 18:56
5808 citiri
O femeie de 64 de ani, plimbată 10 ore între două spitale din Vrancea după teste COVID neconcludente, a făcut șoc septic și a murit
O femeie a fost transportată cu ambulanta de la un spital la altul FOTO: Pixabay.com

O anchetă este în curs la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani după ce o femeia de 64 de ani, care a fost plimbată de mai multe ori între spitalul judeţean şi Spitalul Municipal Adjud, din cauza unor teste COVID, a decedat în cursul zilei de sâmbătă, 7 mai.

Investigațiile au început după ce fiul femeii a făcut sesizare la Ministerul Sănătății. Prefectul judeţului Vrancea, Nicuşor Halici, a cerut la rândul său Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea să dispună o anchetă pentru a stabili ce anume s-a întâmplat şi cine se face vinovat de disconfortul creat pacientei aflată în această situaţie, cât şi pentru decesul acesteia.

Managerul SJU Focșani, Constantin Mândrilă, spune că la finalizarea anchetei, medicul curant și șeful secției vor da informații despre ceea ce s-a întâmplat.

După mai multe teste COVID neconcludente i s-a făcut un RT-PCR. În aceste timp femeia a făcut șoc septic

Potrivit reprezentanţilor spitalului, femeia a fost internată în secţia de Boli Interne a SJU Focşani pe 19 aprilie, cu "şoc septic cu punct de plecare pulmonar" şi externată pe 2 mai cu tratament la domiciliu şi cu recomandarea de a se duce într-un centru pentru îngrijiri speciale şi recuperare, pentru că în luna martie aceasta suferise o intervenţie chirurgicală la şold.

Pe 4 mai, femeia s-a prezentat la centrul de recuperare de la Spitalul Adjud, unde i s-a făcut test rapid pentru COVID-19, care a ieşit pozitiv, şi a fost trimisă la secţia de Boli Infecţioase a SJU Focşani. Aici, testul a fost repetat şi a ieşit negativ, astfel că pacienta a fost retrimisă la spitalul din Adjud, unde testarea rapidă a fost din nou pozitivă. În cele din urmă, femeia a ajuns la SJU Focşani, unde a fost testată negativ, dar a fost internată într-o rezervă şi i-a fost recoltat un test RT-PCR, al cărui rezultat a ieşit ulterior pozitiv.

Pacienta ar fi fost asimptomatică, fapt pentru care spitalul judeţean a dispus autopsia pentru stabilirea cauzelor care au dus la decesul acesteia.

Femeia suferea de obezitate morbidă, diabet şi insuficienţă cardiacă şi suferise în luna martie o intervenţie chirurgicală la şold.

Bâlbele sistemului medical

Aceasta nu este singura situație în capre pacienții mor după ce sunt plimbați de la un spital la altul. La sfârșitul toamnei anului trecut, un bărbat de 46 de ani din Galați a murit după ce a fost plimbat inutil de la un spital la altul, trei zile la rând, fără să primească niciun tratament, conform Digi 24. Bărbatul avea pneumonie. Era vaccinat cu schema completă și ieșise negativ la testele COVID.

Iar toamna anului 2020, o femeie a murit, după ce a fost plimbată o noapte întreagă între spitale. Ea s-a infectat și cu o bacterie periculoasă, conform stirileprotv.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Drulă critică eșecul coaliției PSD-PNL: „Nu e inevitabil să fim conduși de neterminați și șpăgari. Economia României gâfâie”
Deputatul Cătălin Drulă, preşedintele USR acuză liderii coaliţiei PSD-PNL că au blocat Guvernul României timp de 16 ore, timp în care au făcut negocieri politice fără niciun rezultat...
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
#femeie moarta spital, #test covid neconcludent, #plimbata intre spitale, #Focsani , #spital