Femeie din Lugoj condamnată după ce i-a ascuns cadavrul mamei sale într-o pădure pentru a-i încasa în continuare pensia. Cu ce bani s-a ales

Marti, 18 Octombrie 2022, ora 11:37
2229 citiri
Femeie din Lugoj condamnată după ce i-a ascuns cadavrul mamei sale într-o pădure pentru a-i încasa în continuare pensia. Cu ce bani s-a ales
Cadavrul femeii a fost descoperit în pădure după mai multe luni FOTO arhivă ziare.com

O femeie din Lugoj, județul Timiș, a fost condamnată la zece luni de închisoare cu executare după ce a ascuns în pădure cadavrul mamei sale pentru a-i încasa în continuare pensia.

Femeia, în vârstă de 56 de ani, a fost acuzată de profanare de cadavre sau morminte.

Cadavrul bătrânei a fost descoperit într-o pădure de lângă Lugoj în iulie 2019. Ancheta a scos la iveală că bătrâna decedată a fost dusă acolo în martie-aprilie 2019, cu un cărucior, de către fiica sa.

”Inculpata a recunoscut comiterea faptei și a declarat că, în urmă cu 4 ani, a scos-o pe mama sa din căminul de bătrâni din Lugoj, iar de atunci și până în luna martie 2019 a locuit cu aceasta în Lugoj. În această locație, în data de 18 martie 2019, mamei sale i s-a făcut rău, fapt pentru care a transportat-o la spital unde a stat internată 10 zile, întorcându-se acasă în data de 28 martie 2019”, se arată în rechizitoriu.

La câteva zile după externare, bătrânei i s-a făcut rău și a murit. Atunci, fiica sa a decis să nu anunțe decesul său pentru a continua să primească pensia.

Potrivit expertizei psihiatrice, femeia suferă de tulburare de personalitate disociată, dar a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei. Ea nu s-a prezentat la niciun termen din proces.

”În ceea ce priveşte modalitatea de individualizare a executării, raportat la comportamentul procesual al inculpatei de a se sustrage de la desfășurarea fazei de judecată, la antecedența sa infracțională, la faptul de a nu fi fost exprimat acordul pentru eventualitatea prestării muncii în folosul comunității, instanța va dispune executarea pedepsei de mai sus în regim de deținere”, se arată în sentința Judecătoriei Lugoj.

Sentința nu a fost atacată cu apel, rămânând definitivă. Potrivit unor surse judiciare, în 26 septembrie 2022, femeia, dată în urmărire în urma condamnării, a fost găsită și încarcerată la Penitenciarul Arad.

Din cauza unei erori, femeia nu a primit decât pensia pentru o lună a mamei sale care a decedat

Deși de când bătrâna a decedat și până când a fost descoperită în pădure au trecut mai multe luni, fiica sa nu i-a încasat decât o singură pensie, de 791 de lei. Din cauza unei erori, fără să știe că bătrâna a murit, Casa de Pensii i-a tăiat pensia pe motiv de deces, au declarat surse judiciare pentru Adevărul.

Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Decizia instanței în cazul femeii din Galați care și-a omorât în bătaie fetița de doar 9 ani
Femeia din Galaţi care şi-a bătut fiica în vârstă de 9 ani, minora decedând din cauza loviturilor, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, a decis joi, 28 martie, Tribunalul...
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
"Spălătorul de cadavre". Ce pensie lunară are omul de televiziune Mihai Tatulici, după 48 de ani de activitate
Mihai Tatulici (75 ani), unul dintre cei mai influenți oameni de televiziune după 1990, s-a retras definitiv acum 11 ani. El a refuzat să revină, în ciuda propunerilor pe care le-a avut,...
#femeie condamnata inchisoare, #lugoj, #cadavru, #padure, #mama, #pensie, #profanare morminte , #stiri juridice