Obiceiul care le poate oferi femeilor un avantaj major față de bărbați la locul de muncă: "Declanșează o spirală ascendentă pentru cariera ta"

Joi, 04 Ianuarie 2024, ora 04:25
5698 citiri
Obiceiul care le poate oferi femeilor un avantaj major față de bărbați la locul de muncă: "Declanșează o spirală ascendentă pentru cariera ta"
Femei în timpul unei întâlniri la birou FOTO / Pixabay

Femeile sunt mai predispuse decât bărbații să adopte tendințe de perfecționism, precum pregătirea excesivă și livrarea rezultatelor la locul de muncă, arată studiile. Atunci când acest obicei este utilizat strategic, poate oferi angajatelor un avantaj durabil, conform unui nou studiu.

Margarethe Wiersema, profesor la Școala de Afaceri Paul Merage de la UC Irvine, și Marie Louise Mors, profesor la Școala de Afaceri din Copenhaga, au intervievat directori de la peste 200 de companii listate la bursa din SUA și pe cele europene pentru a determina cum influențează prezența femeilor deciziile consiliului de administrație.

Femeile au fost mai dispuse decât bărbații să pună întrebări detaliate și să recunoască atunci când nu știau ceva, lucru care, potrivit cercetătorilor, a dus la discuții mai exhaustive și mai sincere.

Un obicei comun, practicat în mod special de femei și remarcat ca având un impact "inestimabil" asupra carierelor și activității consiliilor, conform lui Wiersema, a fost "pregătirea exemplară".

Un bărbat care este director, menționat în studiu, a spus că femeile sunt "mai bine pregătite și mai bine informate", ceea ce le face "directori mai atenți". Femeile aveau tendința de a veni la ședințele consiliului cu întrebări bine gândite care îmbunătățeau discuțiile, iar colegii lor erau mai motivați să se documenteze înainte de întâlniri.

Acest lucru este adesea valabil și pentru angajatele care nu sunt pe consiliile corporatiste, spune Wiersema: "Femeile pot schimba dinamica într-o încăpere fiind extrem de pregătite și împărtășindu-și cunoștințele."

Când ești pregătită, "intri într-o întâlnire cu mai multă încredere, iar când ești încrezătoare, este mai probabil să iei cuvântul și să aduci o contribuție valoroasă la discuție", spune Joanne Lipman, lector la Universitatea Yale și autoare de bestseller. "Aceasta declanșează o spirală ascendentă pentru cariera ta."

Dezavantajele perfecționismului și cum să găsești un echilibru

Perfecționismul este adesea ancorat în frica de eșec. Pentru multe femei, tendința de a pregăti excesiv și de a livra rezultatele vine din convingerea că "trebuie să muncești de două ori mai mult decât colegii tăi de sex masculin pentru jumătate din recunoaștere, și pentru a reuși, nu poți fi mediocră," spune Wiersema, citată de cnbc.com.

Și poate avea și dezavantaje. Perfecționismul poate încadra femeile ca fiind cele care depun mai mult efort în birou, ceea ce poate duce la atribuirea mai multor sarcini în birou, de exemplu.

Pentru a evita această capcană, Lipman sugerează ca femeile să se concentreze pe pregătirea pentru conversațiile, întâlnirile și sarcinile importante care pot contribui la avansarea carierei lor, cum ar fi o prezentare pentru un client important sau o întâlnire crucială unu-la-unu cu managerul lor.

Păstrează o listă de idei care ar putea ajuta la eficientizarea departamentului sau echipei tale, sugerează Brandi Britton, director executiv global al departamentului de finanțe și contabilitate al firmei de recrutare Robert Half. "Astfel, atunci când este un moment de liniște într-o întâlnire sau apare oportunitatea de a-ți prezenta ideile, ești pregătită," explică ea.

A fi pregătită nu doar te ajută să faci o impresie puternică într-o întâlnire, spune Britton. Te poate ajuta să câștigi încrederea șefului și a colegilor tăi.

În plus, te poate pregăti pentru oportunități de conducere și promovare. "În cele din urmă, dacă ești cea mai bine pregătită persoană din încăpere, faci mai ușoară munca tuturor celorlalți", spune Lipman. "Aceasta este cea mai bună calitate pe care ai putea să o vrei într-un lider”.

Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul de la Kiev a interzis prelungirea sau eliberarea pașapoartelor la consulatele din străinătate, în încercarea de a rezolva problema lipsei de trupe
Guvernul ucrainean a aprobat reglementări care interzic temporar bărbaţilor de vârstă militară să solicite paşapoarte în străinătate, înăsprind şi mai mult restricţiile în...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#Femei, #cariera, #avantaje, #barbati, #obicei , #stiri sociale