Ţara din Asia condusă de femei. Procentul-record atins în posturile de conducere

Marti, 08 Februarie 2022, ora 23:18
4570 citiri
Ţara din Asia condusă de femei. Procentul-record atins în posturile de conducere
Singapore FOTO www.pexels.com

Într-un stat din Asia, tehnologia, mass-media și industria de telecomunicații au cele mai multe femei în consilii de conducere (22%), urmate de serviciile financiare (19,3%) și afaceri de consum (15%).

Singapore a ocupat primul loc la nivel global în ceea ce privește procentul de funcții de director executiv deținut de femei, potrivit unui nou raport apărut în publicaţia The Straits Times.

Procentul de locuri de conducere deținute de femei a crescut la 17,6% în 2021, de la 13,7% în 2018.

Singapore, desemnat ani la rând cel mai scump stat din lume, are 119 femei în consiliile de administrație din 101 companii analizate.

Când vine vorba de numărul de posturi din consiliu, ocupat de femei, numărul a crescut ușor la 6% în 2021, comparativ cu 5,8% în 2018.

Cu toate acestea, numărul femeilor care sunt directori financiari a scăzut la 33,7% în 2021, de la 35,3% în 2018.

Companiile din Asia de Sud-Est s-au descurcat în mod colectiv mai bine, cu o medie de 17,1% dintre femei în locurile de conducere, comparativ cu 14,3% în 2018. Aceasta depășește media din Asia de 11,7% și se apropie de media globală de 19,7%.

Deși regiunea a înregistrat îmbunătățiri în ceea ce privește reprezentarea femeilor în consiliu, percepția și, probabil, acceptarea femeilor care își asumă funcții de conducere de top în consilii „variază semnificativ în funcție de geografie”, potrivit raportului.

Indonezia a scăzut cu 2,4%, în timp ce Malaezia și Thailanda au raportat o îmbunătățire de 2,6% și, respectiv, 1,2%.

Când vine vorba de durata medie a mandatului femeilor în consilii, Singapore a înregistrat cea mai puternică scădere în 2021, scăzând la 4,4 ani de la 5 ani. Malaezia și Filipine au înregistrat, de asemenea, o scădere a mandatului mediu. Studiul a remarcat că acest lucru s-ar putea datora numărului mai mare de candidați femei din aceste țări, având în vedere că participarea generală a femeilor la consilii a crescut.

În ceea ce privește femeile CEO, următoarea țară din Asia de Sud-Est cu rezultate bune la nivel global este Thailanda (11,6%), ocupând locul trei la nivel global.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Femei, #companii, #consiliu de administratie , #firma
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Și în România femeile ocupa foarte multe funcții de conducere.