Noi detalii în cazul ciudat din Bistrița-Năsăud. Declarațiile localnicilor despre bărbatul care a trăit în casă cu cadavrele surorilor

Sambata, 18 Noiembrie 2023, ora 08:22
3755 citiri
Noi detalii în cazul ciudat din Bistrița-Năsăud. Declarațiile localnicilor despre bărbatul care a trăit în casă cu cadavrele surorilor
FOTO Remus Badea/ Mediafax/ Hepta.ro

Cadavrele a două femei, surori, au fost descoperite în propria casă, unde locuiau alături de fratele lor. Judecând după starea de putrefacție, se pare că bărbatul le-a ținut în pat, acoperite cu pături, o lună, respectiv două, pe femeile decedate care aveau 41, respectiv 52 de ani.

Descoperirea a fost făcută când un angajat al primăriei, asistent social, s-a dus vineri, 17 noiembrie, la domiciliul femeilor, pentru a afla de ce nu și-au ridicat pensiile. Femeia de 41 de ani avea un handicap locomotor, iar sora ei mai mare o îngrijea.

Angajatul a vorbit inițial la poartă cu fratele lor. Prima dată a spus că nu sunt acasă, dar apoi a recunoscut că au murit. Alerta a fost dată în acel moment și oamenii legii au făcut descoperirea macabră. Potrivit anchetatorilor, una dintre ele era moartă de o lună, iar cealaltă de două. Cauza morții nu a fost încă stabilită. Fratele lor, care locuia cu ele, a fost audiat, dar nu i-a putut lămuri pe polițiști, relatează Știrile ProTV.

”Este o familie care a avut probleme sociale, o familie cu dizabilități. Am luat primele măsuri, am și trimis pe cei de la compartimentul social să constate ceea ce ne au semnalat colegii de la casierie, pentru că nu au mai fost să ridice sumele de bani”, a declarat Valentin Grapini, primarul comunei Rodna, conform sursei citate.

Cadavrele au fost găsite pe pat, acoperite cu pături.

”Două surori nu au mai fost văzute de mai multe zile. În urma verificărilor efectuate de polițiști, cele două au fost găsite decedate, în stare avansată de putrefacție, în interiorul locuinței”, a declarat Paul Rodilă, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Potrivit anchetatorilor, sora cea mică ar fi murit în septembrie, iar cealaltă în octombrie. Niciuna nu avea urme de violență pe corp, spun medicii legiști.

”Eu nu le-am văzut din toamnă, stăteau cu fratele lor. Știu că a fost o familie necăjită, dar nu știu cum au trăit și ce necazuri au avut”

”Am știut că sunt bolnave. Cu un frate, că ne-a mai lucrat cu caii, dar nu le-am mai văzut de mult”

”Mai beau (n.r. - femeile), că asta e patima”, sunt declarațiile a trei localnici.

Fratele celor două femei a fost dus la audieri, apoi a fost lăsat să plece acasă. Polițiștii fac acum cercetări pentru ucidere din culpă și încearcă să afle cum au murit surorile.

Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Mesaj Ro-Alert la Bistrița. Un urs și-a făcut apariția în zona unei păduri-parc
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud a transmis, joi seara, 25 aprilie, un mesaj RO-Alert după ce a fost semnalată prezenţa unui urs în zona pădurii-parc Schulerwald...
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
#femei moarte, #Bistrita, #Cadavre , #crima