Prima reactie a sefului DIICOT, dupa ce Iohannis i-a cerut demisia

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 08:30
17215 citiri
Prima reactie a sefului DIICOT, dupa ce Iohannis i-a cerut demisia
Foto: Arhiva Hepta.ro

Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a transmis, marti dimineata, ca nu isi va da demisia, asa cum i-a cerut presedintele Klaus Iohannis, luni.

"Demisia este un act unilateral de vointa, dar sunt imprejurari in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om las si poate chiar lipsit de responsabilitate. Va asigur ca in cazul meu, nu se va intampla asa.

Fiind solicitata de Presedintele in functie al Romaniei, desigur ca ea trebuie tratata cu maxima seriozitate, ceea ce voi si face, in mod neintarziat. Asa ca, voi culege opiniile colegilor mei, ale sefului ierarhic si al celor implicati in actul numirii procurorului sef al DIICOT, dupa care voi aduce la cunostinta publica rezultatul deciziei luate", a transmis Banila intr-un comunicat de presa.

El a precizat ca demisia sa ar putea sa provoace o instabilitate in institutie.

"Institutiile sunt formate din oameni, insa demisia sefului DIICOT, mai ales in astfel de imprejurari, poate avea consecinte deosebite, pana la instabilitate, iar eu nu pot concepe ca asa ceva ar fi de dorit, intr-o tara membra a UE si a NATO, aflata la frontiera acestora", a continuat el.

Banila a precizat ca activitatea DIICOT nu inseamna numai cazul Caracal si ca demisia sa ar trebui sa fie rezultatul unui proces cognitiv.

"Activitatea DIICOT nu se rezuma numai la cazul Caracal si de aceea, vreau sa va asigur despre faptul ca demisia sefului DIICOT, daca aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv si nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golita de importanta functiei, de care, de altfel, sunt pe deplin constient", a incheiat Banila.

Amintim ca, luni, Klaus Iohannis a cerut demisia procurorului sef al DIICOT, Felix Banila, din cauza modului in care se desfasoara ancheta de la Caracal.

Seful statului si-a exprimat nemultumirea in legatura cu mai multe aspecte, printre care si modul in care a fost tratata de procurorii DIICOT mama Luizei Melencu. Iohannis i-a invinovatit pe anchetatori ca prin modul in care procedeaza ridica suspiciuni si decredibilizeaza institutiile implicate in ancheta.

Trebuie mentionat ca procurorii DIICOT i-au trimis anul trecut o scrisoare presedintelui Iohannis in care ii cereau sa nu-l numeasca pe Banila la sefia Parchetului Antimafie.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Banila Iohannis demisie, #Banila nu demisioneaza, #Banila demisie DIICOT , #DIICOT