Felix Banila, discutii tensionate cu ministrul Justitiei si procurorul general

Marti, 01 Octombrie 2019, ora 13:40
14425 citiri
Felix Banila, discutii tensionate cu ministrul Justitiei si procurorul general
Foto: Arhiva Facebook/ Ana Birchall

Procurorul sef al DIICOT, Felix Banila, a avut, marti, discutii cu ministrul Justitiei, Ana Birchall, si cu procurorul general, Bogdan Licu, dupa ce luni, presedintele Iohannis i-a cerut sa demisioneze, iar Banila a raspuns cu refuz.

Reamintim ca luni, presedintele Klaus Iohannis i-a cerut public sefului DIICOT sa demisioneze, avand in vedere modul dezastruos in care a gestionat cazul crimelor de la Caracal. In replica, marti dimineata, Felix Banila a transmis, prin intermediul unui comunicat de presa, ca nu va demisiona, dar ca va analiza cu atentie solicitarea sefului statului.

Potrivit unor surse consultate de Ziare.com, Felix Banila a avut marti o discutie tensionata cu procurorul general, Bogdan Licu, urmata de o discutie de zeci de minute cu ministrul Justitiei, Ana Birchall.

De altfel, potrivit surselor citate, ministrul Justitiei a mai avut o discutie cu seful DIICOT vineri, inainte de iesirea publica a lui Klaus Iohannis, in care Birchall i-a reprosat lui Banila felul in care decurge ancheta in cazul Caracal sub aspectul comunicarii cu familia Luizei Melencu. In cadrul acestei discutii a fost invocata posibilitatea revocarii de catre ministrul Justitiei a actualului sef al DIICOT.

Discutiile de vineri au fost foarte tensionate, mai ales ca, spun sursele citate, in ziua de vineri, cand mascatii s-au dus peste mama Luizei Melencu sa o aduca pentru recoltarea de noi probe de ADN, la fata locului nu a fost niciun procuror, iar seful DIICOT se pare ca era la cules de vie!

Luni, presedintele Klaus Iohannis a cerut demisia procurorului sefului DIICOT, din cauza modului in care se desfasoara ancheta de la Caracal.

Seful statului si-a exprimat nemultumirea in legatura cu mai multe aspecte, printre care si modul in care a fost tratata de procurorii DIICOT mama Luizei Melencu. Iohannis i-a invinovatit pe anchetatori ca prin modul in care procedeaza ridica suspiciuni si decredibilizeaza institutiile implicate in ancheta.

Numirea lui Banila ca sef DIICOT a fost una controversata. Procurorii DIICOT i-au trimis anul trecut o scrisoare presedintelui Iohannis in care ii cereau sa nu-l numeasca pe Banila la sefia Parchetului Antimafie.

Amintim ca mama Luizei Melencu, una dintre victimele de la Caracal, a reclamat ca ea si familia ei sunt "tratati ca ultimii oameni".

Mai multi jandarmi si politisti s-au prezentat, vineri dupa-amiaza, in localitatea Diosti, la locuinta familiei Melencu, pentru a o duce pe mama Luizei la DIICOT, urmand sa ii fie prelevate noi probe biologice.

Femeia a refuzat sa mearga, iar bunicul fetei a amenintat ca isi da foc si si-a turnat combustibil pe haine. Barbatul a suferit pusee de hipertensiune, ambii fiind transportati la spital.

Politia Romana a anuntat, vineri seara, ca mandatul de aducere nu a putut fi pus in aplicare, data fiind starea de sanatate a femeii, confirmata de medicii de la Spitalul Judetean Craiova.

Ulterior, Monica Melencu a fost de acord sa i se recolteze probe biologice pentru un nou test ADN. Ea s-a prezentat, luni, la sediul Politiei Romane pentru a-i fi prelevate probe biologice pentru stabilirea profilului genetic mitocondrial.

Apoi, femeia a anuntat, dupa o intalnire cu Bogdan Licu, ca a depus o plangere penala la Parchetul General.

"Am simtit ca vorbim cu un om, nu cu un procuror general, un om care a putut sa faca distinctia intre teroare si omenie", a declarat Monica Melencu, la iesirea din sediul Parchetului General.

Bunicul Luizei a explicat ca au depus o plangere la Parchetul General, insa avocatul familiei, Tonel Pop, a refuzat sa spuna impotriva cui a fost depusa aceasta plangere.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Felix Banila discutii Birchall Licu, #Felic Banila procuror sef DIICOT, #discutii Banila Birchall Bogdan Licu , #DIICOT