Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Hagi a gresit din nou, dar i-a lipsit si norocul FCSB-ului

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 03 August 2017, ora 07:07
15289 citiri
Hagi a gresit din nou, dar i-a lipsit si norocul FCSB-ului

Viitorul a ratat calificarea in playoff-ul Champions League pe mana antrenorului ei, care a gresit complet strategia pentru al doilea sezon consecutiv. Si n-a avut nici sansa FCSB-ului.

L-am laudat de multe ori pe antrenorul Hagi, insa de aceasta data nu pot sa nu ii subliniez erorile. Perioada de mercato a fost ratata complet, pentru al doilea an consecutiv, deoarece "Regele" a cazut in capcana experientei unor jucatori ce ar trebui sa mai joace fotbal numai sambata, pe sintetic.

Daca vrei cu adevarat sa te intaresti pentru cupele europene nu o faci cu Marius Constantin, cu Herea si chiar cu Eric. Daca chiar intentionezi sa te intaresti cauti jucatori liberi de contract care sa iti aduca un plus la echipa, nu unii care sa iti slabeasca echipa.

Apoi, nu renunti la Purece, fotbalist ce ti-a tinut mijlocul terenului in sezonul in care ai luat titlul, si la Morar, un tanar care confirmase in playout-ul Ligii 1, fara a avea inlocuitorii potriviti pentru ei. Daca tot vrei sa ii dai afara, incearca s-o faci dupa jocurile importante din preliminarii.

In continuare, marturisesc ca nu stiu ce a vrut Viitorul de la "dubla" cu APOEL. Avand in fata o echipa abordabila, de invins si de eliminat, campioana a evoluat... sa-i spunem naiv, ca o echipa care vrea sa arate ca poate, dar care la un moment dat realizeaza ca joaca e serioasa si ca poate obtine o performanta majora.

Si nu inteleg blocajul avut de Hagi in prima jumatate a celei de-a doua reprize, cand a privit de pe banca cum echipa sa era dominata autoritar de o grupare cipriota in evidenta revenire de forma. Tehnicianul Viitorului nu a reactionat, nu a mutat, nu a schimbat. Cred ca doar iconitele i-au lipsit pentru a ne dezvalui adevarata lui strategie.

Cu toate acestea, Hagi a avut mult ghinion. Si in partida tur, dar si in retur, echipa sa putea marca mai mult. Si au fost niste ratari pe care nu stiu daca le intalnesti de doua ori intr-un sezon. Iar ghinionul Viitorului ma duce cu gandul la bafta chioara a FCSB-ului.

Echipa lui Becali s-a calificat in playoff dupa ce a depasit, nimeni nu stie cum, 20 de minute de foc la Plzen, minute dupa care nimeni nu putea spune nimic daca scorul era 3-0 pentru gazde. Vicecampioana a avut insa multa sansa, a trecut de acel forcing, iar Balasa a inventat un gol atunci cand nimeni nu se astepta.

O asemenea partida, cu o asemenea desfasurare, nu are nicio legatura cu experienta atat de cautata de Hagi la formatia lui. Este un lucru ce tine exclusiv de sansa, iar sansa nu se poate antrena. Dar n-as vrea sa inchei spunand ca Viitorul a avut ghinion si atat.

As putea spune ca Viitorul a avut ghinionul sa depinde de un Hagi neinspirat, care inca invata cum se gestioneaza perioadele de mercato.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Hagi Viitorul Liga Campionilor, #Viitorul APOEL Champions League, #Hagi transferuri Viitorul , #Gigi Becali