UEFA spune clar: "FCSB e Steaua!" Cum argumentează forul european acest verdict

Vineri, 10 Iunie 2022, ora 13:57
8861 citiri
UEFA spune clar: "FCSB e Steaua!" Cum argumentează forul european acest verdict
FCSB

FCSB sau Steaua? UEFA e de părere că nu există niciun dubiu și că formația lui Gigi Becali este continuatoarea Stelei.

Asociația Steaua 1947 a trimis în urmă cu aproximativ trei luni 8 întrebări către UEFA, iar forul de la Nyon a răspuns. Prima întrebare era: De ce consideră UEFA faptul că FCSB (fosta FC Steaua București) este societatea care continuă activitatea de fotbal prin preluarea echipei de fotbal de la Asociația Fotbal Club Steaua București?

Răspunsul UEFA: "UEFA respectă și aplică regulamentul FIFA în special atunci când este vorba de spețe sportive, bine definite în regulamentul anterior specificat. FCSB este considerată ca fiind aceeași entitate sportivă fotbalistică, cu Steaua București, datorită respectării articolului 15, paragraful 4, din regulamentul FIFA. Având în vedere faptul că, atât în 1998 cât și în 2003, toate elementele de identificare conform regulamentului FIFA au fost respectate, UEFA concluzionează faptul că ulterior respectării regulamentului, acțiunile sunt retroactive și nu afectează sub nici o formă identificarea aceluiași club".

UEFA mai precizează într-un alt răspuns că "Un palmares sportiv fotbalistic aparține de activitatea sportivă în formă continuă. Astfel încât dacă o altă activitate sportivă nou înființată ar revendica un palmares sportiv de la o altă activitate sportivă neîntreruptă atunci cererea ar urma să fie nulă și lipsită de sens".

Totodată, UEFA atrage atenția că "nu mai există nici un club de fotbal care să fie în totalitate sub conducerea unui minister de stat, toate fiind reorganizate ca și entități juridice private".

UPDATE

După ceva timp de la anunțul celor de la Asociația Steaua 1947, UEFA ar fi transmis celor de la GSP.ro, că "respectivul mail este un fals!".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Transfer confirmat. În ce campionat va juca Florinel Coman, dorit în Bundesliga
Eroul lui FCSB din partida cu Universitatea Craiova, Florinel Coman, a declarat că acesta va fi ultimul lui sezon la echipa roș-albastră, iar patronul Gigi Becali a confirmat transferul....
Victor Pițurcă, atac dur la Gigi Becali: El este anti-sport
Victor Pițurcă, atac dur la Gigi Becali: El este anti-sport
Victor Pițurcă, fost selecționer al României, a avut un atac dur la adresa lui Gigi Becali și a performanțelor FCSB, spunând că patronul roș-albaștrilor este ”anti-sport”. Victor...
#FCSB, #Steaua, #UEFA, #Gigi Becali , #FCSB