Exclusiv De-a rasul-plansul! Cum vrea Becali sa demonstreze ca FCSB este adevarata Steaua - documente

Vineri, 01 Februarie 2019, ora 07:01
14721 citiri
Exclusiv De-a rasul-plansul! Cum vrea Becali sa demonstreze ca FCSB este adevarata Steaua - documente
Foto: Hepta.ro

Gigi Becali a fost invins din nou de juristul Florin Talpan, dupa ce Curtea de Apel a respins ca nefondata cererea avocatilor FCSB de a anula marca "Steaua".

Chiar si asa, Becali a vazut si in aceasta infrangere o victorie. Intr-o declaratie acordata DigiSport.ro, Becali spunea ca, de fapt, FCSB este adevarata Steaua si ca ar trebui sa detina marca pentru ca ar avea notorietate.

"Judecatorul ce va spune. Tu, CSA Steaua, ai o marca scrisa, grafica, dar uite ei au o marca notorie. Marca notorie nu trebuie sa fie inregistrata, asa spune legea, pentru ca ea este in mentalul omului.

Cu ce demonstram noi ca avem marca notorie? Cu faptul ca noi am continuat fotbalul, ca am jucat si cu Chelsea si cu Ajax si in Liga Campionilor, in timp ce ei au intrerupt actrivitatea sectiei de fotbal 10-12 ani. Nici pe a voastra nu o anulez, nici pe a lor, asa vor spune judecatorii", a spus Becali.

Cu alte cuvinte, Becali spune ca, desi CSA Steaua are o decizie definitiva in privinta marcii inca din 2014, echipa sa ar trebui considerata adevarata Steaua pentru ca a fost asimilata cu aceasta echipa de o parte a suporterilor si a presei. Cat priveste continuitatea despre care Becali a amintit, ICCJ a decis deja ca marca Steaua a fost folosita ilegal timp de zece ani.

Lucrurile devin insa de-a dreptul amuzante - daca n-ar fi adevarate - cand vine vorba despre lupta din tribunale. Conform unor inscrisuri obtinute de la instanta in exclusivitate de Ziare.com, avocatul lui Becali, Adrian Cavescu, a recurs la o metoda incredibila pentru a demonstra ca FCSB este adevarata Steaua.

El a depus la dosar capturi cu pagina Wikipedia a FCSB, pe care clubului din Liga 1 ii sunt atribuite toate trofeele si istoria Stelei. Cavescu a omis insa ca Wikipedia este o enciclopedie online ce poate fi editata in orice clipa, iar datele prezentate pot fi modificate in oricand si de catre oricine. Cu doar cateva click-uri, inclusiv Dinamo s-ar putea trezi cu o Cupa a Campionilor Europeni in palmares.

In total, sunt 10 pagini de Wikipedia depuse la dosar, in care lui FCSB ii sunt atribuite toate rezultatele si trofeele din 1948 incoace, inclusiv antrenorii si emblemele folosite in aceasta perioada.

Tot la dosar mai apar si sondaje realizate pe site-urile de sport, in care respondentii au sustinut ca o considera pe FCSB adevarata Steaua.

Totodata, se invoca si statutul de infiintare al AFC Steaua Bucuresti, din 8 iulie 1998, in care se mentioneaza ca "asociatia preia si continua activitatea sportiva de performanta a Sectiei de Fotbal a Clubului Steaua si preia in intregime traditiile glorioase ale acesteia (de aici se poate concluziona calitatea AFC Steaua Bucuresti de succesor al CSA - in preluarea echipei de fotbal profesionist si implicat a palmaresului acesteia) ".

In 2014, ICCJ avea insa sa decida ca AFC Steaua (societatea controlata de Viorel Paunescu) nu avea dreptul sa instraineze marca Steaua.

Curtea de Apel spune ca si marca notorie apartine, de fapt, CSA Steaua

In motivarea deciziei de marti, Curtea de Apel Bucuresti da peste cap discursul lui Becali. Judecatorii afirma ca, de fapt, notorietatea marcii a fost decisa inca din 2014 de ICCJ, cand s-a stabilit ca aceasta apartine de fapt CSA Steaua.

"Argumentul reclamantei constand in folosirea marcii 61735 din anul 2003, anterior inregistraii marcii 72827, care justifica, in opinia sa, aprecierea relei credinte a paratului Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, este combatut de tribunal prin considerentele din decizia Inaltei Curti, de anulare a marcii 61735, considerente potrivit carora notorietatea marcii 72827 presupune posibilitatea utilizarii fara inregistrare, astfel ca folosirea de catre CSA a semnului inainte de inregistrare a fost legitima. Asadar, daca deponentul era legitimat sa-si utilizeze marca fara inregistrare datorita notorietatii, demersul de anulare a inregistrarii initiat de reclamanta nu prefigureaza folosul practic pe care l-ar obtine in ipozteza admiterii formei procedurale", se arata in motivarea deciziei de marti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#proces palmares FCSB Steaua, #proces marca Steaua, #procese FCSB Steaua , #stiri FCSB