Care este prima echipă calificată în finala Cupei României la fotbal

Miercuri, 11 Mai 2022, ora 21:33
2542 citiri
Care este prima echipă calificată în finala Cupei României la fotbal
FC Voluntari. Foto: Facebook / FC Voluntari

FC Voluntari s-a calificat pentru a doua oară în finala Cupei României, după ce a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), echipa FC Argeş, în manşa a doua a semifinalelor. În tur, echipa ilfoveană a câştigat, pe teren propriu, cu 2-0. A marcat Achim '85 (penalti). Boldor (FC Argeş) a fost eliminat la faza loviturii de la 11 metri.

În minutul 33, Marcelo Lopes şi Joao Miguel s-au ciocnit în timp ce urmăreau un balon. Pe teren au intrat două ambulanţe, dar nu a fost nevoie de o intervenţie de urgenţă. Lopes a continuat jocul, iar Joao Miguel, lovit la genunchi, a fost înlocuit de Boldor.

După un duel în careu între Ciobotariu şi Cristian Dumitru, arbitrul Adrian Cojocaru a dicatat penalti, dar Mihai Popa a apărat lovitura de la 11 metri executată de Ionuţ Şerban.

Cojocaru a dictat din nou penalti, după ce Helder Tavares, scăpat pe contratac, a fost faultat de Deian Boldor. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu siguranţă de Achim, în minutul 85.

Boldor a fost eliminat pentru intervenţia sa de ultim apărător.

De asemenea, Vadim Raţă (FC Voluntari) a primit al doilea cartonaş galben când se afla pe banca de rezerve şi a fost şi el eliminat.

FC Voluntari a câştigat Cupa României în 2017.

Au evoluat echipele:

FC Argeş: Greab - Tofan, Joao Miguel (Boldor '37), Turda, Latovlevici - Meza Colli (Palici '74), Rainov (Dumitraşcu '74) - Ganea, I. Şerban, Tănase (Fatai '75) - Cr. Dumitru. Antrenor Andrei Prepeliţă;

FC Voluntari: Popa - Ricardinho, Ciobotariu (Achim '80), Armaş, Tamaş, Briceag (Al. Vlad '80) - Droppa, Raţă (Meleke '62) - M. Lopes, Nemec (L. Fulop '77), I. Gheorghe (Tavares '62). Antrenor Liviu Ciobotariu.

Cartonaşe galbene: Dumitraşcu '90 / Vadim Raţă '4, '87 (aflat pe banca de rezerve), Fulop '81, Droppa '90.

Cartonaşe roşii: Boldor '84 / Vadim Raţă '87.

Arbitri: Adrian Cojocaru - Marius Marica şi Ciprian Danşa - Florin Andrei;

Observatori: Andrei Ioniţă, Mihai Andrieş.

În al doilea meci din returul semifinalelor se vor întâlni, joi, de la ora 19.30, Universitatea Craiova şi Sepsi, după ce în tur echipa din Sfântu Gheorghe s-a impus, în prima manşă, pe teren propriu, cu 2-1.

Finala Cupei României este programată la 19 mai, pe Stadionul Rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#FC Voluntari, #FC Voluntari Cupa, #fc arges, #Cupa Romaniei rezultate , #stiri FC