Fotbalul spaniol, puternic afectat de numarul mare de cazuri pozitive cu noul coronavirus

Miercuri, 29 Iulie 2020, ora 19:43
2143 citiri
Fotbalul spaniol, puternic afectat de numarul mare de cazuri pozitive cu noul coronavirus
FOTO: Pixabay.com

Cluburile spaniole Real Madrid, FC Sevilla, Almeria, Zaragoza, dar si FC Nantes din Franta au anuntat in ultimele ore cazuri pozitive cu noul coronavirus.

FC Sevilla a raportat un caz pozitiv fara a mentiona daca este vorba de un jucator sau de un membru al staff-ului.

"Persoana infectata este asimptomatica, in stare buna de sanatate si izolata acasa. FC Sevilla a comunicat imediat aceste informatii tuturor autoritatilor competente de sport si sanatate, a izolat persoana infectata, a suspendat temporar antrenamentele echipei ca masura preventiva si a efectuat actiuni de dezinfectare, respectand cu strictete protocoalele stabilite pentru aceste situatii. FC Sevilla intentioneaza sa reia antrenamentele, individual si cu toate masurile aplicabile, joi dupa-amiaza, cu conditia ca rezultatele celui de-al doilea test efectuat sa fie negative", a precizat FC Sevilla.

Gruparea andaluza ar trebui sa joace cu AS Roma, joia viitoare, in Germania, in optimile de finala ale Ligii Europa.

Un membru al primei echipe a clubului Almeria a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Marca precizeaza ca se asteapta si confirmarea unui al doilea caz. Almeria a incheiat sezonul pe locul 4 in liga a doua spaniola si este calificata pentru a juca play-off-ul de promovare.

"In conformitate cu protocolul stabilit de La Liga si CSD (n.r. - echivalentul spaniol al Ministerului Sporturilor), aceasta persoana, care nu are simptome si are o stare de sanatate buna, a fost plasata in izolare", a aratat clubul.

Un caz al unui jucator pozitiv a anuntat si Real Zaragoza, locul 3 in liga a doua, echipa de asemenea calificata in turneul de promovare.

"In dimineata acestei zile de miercuri, dupa ce a participat normal la sedintele de luni si marti, una dintre persoanele care au fost testate luni a avut diverse simptome compatibile cu boala. Imediat, el a contactat seful serviciilor medicale de la Real Zaragoza. Membrii echipei trebuie sa ramana izolati acasa, iar toate antrenamentele au fost suspendate", a mentionat gruparea din Zaragoza.

Marti, si atacantul echipei Real Madrid Mariano Diaz a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Diaz a intrat in izolare la domiciliu si nu s-a antrenat alaturi alaturi de coechipierii sai. El va rata meciul cu Manchester City, de saptamana viitoare, din optimile Ligii Campionilor.

Dupa incheierea campionatului Spaniei, Mariano a beneficiat, la fel ca restul jucatorilor, de cateva zile libere, iar la revenirea la antrenamente a fost testat pozitiv.

In Franta, clubul FC Nantes a anuntat cinci noi cazuri pozitive cu noul coronavirus, ridicand la opt numarul total, iar meciul amical programat cu belgienii de la Charleroi a fost anulat.

"Departamentul medical al clubului isi continua monitorizarea individuala a intregului grup profesionist. Persoanele pozitive vor fi izolate pentru urmatoarele zile. Clubul continua sa lucreze in stransa colaborare cu ARS (n.r. - Agentia Regionala de Sanatate), pentru a limita raspandirea virusului. FC Nantes aplica strict instructiunile autoritatilor sanitare, inca de la inceputul crizei", a precizat clubul din Ligue 1.

Precedentele cazuri de la FC Nantes au fost inregistrate joi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#fotbal Spania, #covid fotbal, #Coronavirus fotbal, #cazuri covid, #teste covid , #stiri FC Sevilla