Iata care este cea mai fair-play echipa din Europa: Cum se prezinta clasamentul in Liga 1

Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 17:33
4837 citiri
Iata care este cea mai fair-play echipa din Europa: Cum se prezinta clasamentul in Liga 1
Foto: Twitter/Liverpool

Echipa engleza Liverpool, detinatoarea Ligii Campionilor, este lider la capitolul fair-play in Europa, avand in medie cele mai putine faulturi comise pe meci in acest sezon, in timp ce FC Voluntari este formatia din Liga I cu cele mai putine faulturi, arata un studiu al CIES Football Observatory, ce ia in calcul 35 de ligi de pe continent, potrivit datelor furnizate de compania InStat.

Echipa antrenata de Juergen Klopp are in medie 8,14 faulturi pe meci. Faptul ca Liverpool are cele mai putine faulturi este legat partial de stilul de arbitraj mai putin strict din Premier League, unde au fost fluierate in medie 20,4 faulturi pe meci, fata de media de 27,2 faulturi in cele 35 de competitii analizate.

Liverpool este urmata de modesta Silkeborg, lanterna rosie in campionatul Danemarcei (8.89), Hamburger SV, din divizia a doua germana (8,94), echipa finlandeza FC Honka (9,10), formatia engleza Newcastle United (9,24) etc.

Opt echipe din Premier League sunt in primele 18 locuri in acest clasament: Liverpool, Newcastle, Bournemouth, Leicester, Chelsea, Norwich, Tottenham si Manchester City.

Cele mai putine faulturi fluierate de arbitri sunt in campionatul Angliei (o medie de 20,4 pe meci), care este urmat de cel al Danemarcei (21,0) si cel Olandei (21,6).

La polul opus sunt sase campionate din Europa de Est: Serbia (34,9), Bulgaria (31,6), Cehia (31,4), Romania (31,0), Polonia (30,9) si Ucraina (30,5).

FC Voluntari, ultima clasata in Liga I, are cele mai putine faulturi comise in acest campionat, in medie 12,90 pe meci.

FC Voluntari, cu 12,90 faulturi pe meci, este urmata de:

Astra Giurgiu 14,18

CFR Cluj 14,45

Dinamo Bucuresti 14,86

FC Viitorul 14,95

Chindia Targoviste 15,41

FCSB 16,29

Academica Clinceni 16,50

Sepsi OSK 16,50

Universitatea Craiova 16,86

Gaz Metan Medias 16,95

FC Botosani 16,95

Politehnica Iasi 17,27

FC Hermannstadt 18,77

Liga I este unul din campionatele din Europa unde se faulteaza cel mai mult, doar trei ligi devansand din acest punct de vedere campionatul Romaniei.

Hamburger SV are cele mai putine faulturi fata de media campionatului sau (-32%), urmata de Slovan Bratislava, liderul campionatului Slovaciei (-29%), si de Sahtior Donetk, liderul din Ucraina (-27%).

Cele mai multe faulturi le are echipa sarba Vojvodina Novi Sad, in medie 22,9 pe meci. Cele mai multe faulturi fata de rivalele din campionat le are formatia slovaca Zlate Moravce (+38%).

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#clasament echipe fair play, #fair play Liga 1 , #stiri FC Liverpool