Vânătoarea FBI de spioni ruși gata să-l trădeze pe Putin: Dezvăluiri de ultimă oră VIDEO

Vineri, 21 Aprilie 2023, ora 21:50
6076 citiri
Vânătoarea FBI de spioni ruși gata să-l trădeze pe Putin: Dezvăluiri de ultimă oră VIDEO
FBI caută spioni ruși care să-l trădeze pe Putin FOTO: Daily Beast

În ultimul timp, Biroul Federal de Investigații (FBI) din Statele Unite și-a intensificat misiunea de a recruta spioni ruși gata să-l trădeze pe Vladimir Putin, care să furnizeze informații clasificate. Agenția americană a apelat chiar și la promovarea pe rețelele de socializare Twitter, Facebook, Instagram, dar și pe Google și YouTube, a unui videoclip care prezintă potențialele căi prin care un angajat al ambasadei Rusiei de la Washington le-ar putea parcurge pentru a ajunge la sediul FBI.

În încercarea de a aduna mai multe informații despre Moscova și de a aduce mai multe date secrete rusești, agenția a desfășurat din februarie o operațiune de socializare care vizează rușii care ar putea fi dispuși să spioneze pentru administrația Biden, potrivit Daily Beast.

Operațiunea de vânătoare de spioni ruși a FBI se bazează pe un videoclip promoțional cu o durată de aproximativ două minute, pe muzica din Nocturna nr. 1 a lui Chopin, cu diferite fotografii cu autobuze și trenuri care pot ajunge la clădirea J. Edgar Hoover, la sediul FBI, precum și imagini cu Monumentul Washington, Memorialul Lincoln și străzile din Georgetown.

China vrea să câștige cursa înarmărilor cu SUA: Are un atu ce depășește Occidentul VIDEO

Videoclipul se termină cu un mesaj din partea lui Alan Kohler, de la Divizia de contrainformații a FBI, în care îi îndeamnă pe ruși să se prezinte pentru a colabora cu SUA. Este singura parte a reclamei în engleză, dar cu subtitrări în rusă.

„Aștept cu nerăbdare să construiesc un viitor mai luminos alături de tine. Vrei să-ți schimbi viitorul? FBI-ul te prețuiește. FBI-ul te poate ajuta”, spune Kohler. „Dar numai tu ai puterea de a face primul pas.”

Operațiunea este menită să prezinte potențialilor informatori o viziune asupra modului în care aceștia pot dezvălui secretele guvernului rus în Statele Unite în siguranță, a spus o sursă familiară.

Occidentul gata pentru un fenomen istoric în Rusia: 83 de entități ale lui Putin așteaptă startul

Campania se adresează în special rușilor care au acces la informații clasificate, potrivit unei descrieri a videoclipului.

„FBI invită oficialii ruși să coopereze cu informații secrete sau clasificate”, se arată în textul care însoțește un anunț. „Vrei să-ți schimbi viitorul? Contactați FBI la Signal.” Este doar cel mai recent efort al FBI de a profita de puterile rețelelor sociale pentru a recruta spioni ruși.

Operațiunea a fost coordonată cu ceea ce unii din cercurile de informații au spus că este un moment oportun pentru a recruta ruși care au dezaprobat modul în care Vladimir Putin duce războiul în Ucraina, exact în momentul în care disidența internă asupra invaziei a apărut.

O nouă forță globală vrea să devină lider mondial: A depășit puterea Grupului G7

Aceasta este prima dată când FBI s-a bazat pe un videoclip plasat pe rețelele de socializare pentru a încerca să recruteze posibili spioni rusești, potrivit unei surse familiare.

FBI își concentrează eforturile de recrutare pe bază videoclipului în zona Washington D.C. și în Houston, Texas, pe Twitter, în încercarea de a recruta noi informatori. Anunțurile video apar și în New York, New Jersey, California, Texas, statul Washington, Pennsylvania și Wisconsin.

Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Cum trec partidele peste mesajul anticorupție aruncând în cursa pentru locale candidați certați cu legea
Deși de-a lungul timpului au spus că se delimitează de acțiunile colegilor certați cu legea, iar unii chiar au strâns electorat în jurul „luptei anticorupție”, astăzi, partidele își...
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
#FBI, #FBI serviciu spionaj, #biroul federal investigatii, #FBI spionaj Internet, #spioni rusi, #spioni rusi SUA, #recrutare spioni , #Statele Unite