Fațete dentare sau cum să ai un zâmbet perfect

Vineri, 10 Martie 2023, ora 18:40
1076 citiri
Fațete dentare sau cum să ai un zâmbet perfect
FOTO: deltaclinicdent.ro

Vrei să ai un zâmbet perfect? Atunci citește acest articol despre fațete dentare, soluția modernă pentru un zâmbet frumos și strălucitor!

Zâmbetul este un element crucial al aspectului nostru fizic și poate avea un impact major asupra stimei de sine și a modului în care suntem percepuți de ceilalți. Dar, din păcate, nu toți oamenii au un zâmbet perfect și asta poate fi din cauza mai multor probleme dentare, cum ar fi înclinarea sau poziționarea incorectă a dinților, culoarea neuniformă sau chiar ciobirea dinților. Fațetele dentare sunt o soluție modernă pentru aceste probleme, care poate oferi pacienților un zâmbet strălucitor și frumos în doar câteva ședințe la dentist.

Ce sunt fațetele dentare?

Fațetele dentare sunt sunt mici piese realizate din ceramica, care se atașează pe fața dinților, modificându-le forma, culoarea sau poziția. Acestea sunt realizate din materiale moderne, cum ar fi ceramica E-Max, zirconiu sau compozit, care sunt rezistente, durabile și se vor potrivi perfect cu culoarea naturală a dinților.

Când sunt indicate fațetele dentare?

Doctor Durbac ne explica faptul ca fațetele dentare sunt indicate în cazul pacienților care au probleme cu aspectul estetic al dinților, cum ar fi:

Înclinarea sau poziționarea incorecta a dinților

Culoarea neuniformă a dinților

Spații între dinți

Dinți strâmbi sau inegali

Dinți cu formă neregulată sau formă neplăcută

Dinți ciobiți sau sparți

Ce presupune procesul de aplicare a fațetelor dentare?

Procesul de aplicare a fațetelor dentare presupune mai multe etape, care pot dura câteva ședințe la dentist:

Consultație: În această etapă, medicul dentist va evalua starea dinților pacientului și va discuta cu acesta despre obiectivele sale estetice.

Pregătirea dinților: În această etapă, medicul va pregăti dinții pacientului prin îndepărtarea unei cantități mici din smalțul dentar.

Amprentarea dentară: În această etapă, se va lua o amprenta a dinților pacientului, care va fi folosită pentru a realiza modelul fațetelor dentare.

Aplicarea fațetelor dentare: În ultima etapă, fațetele dentare vor fi aplicate și pacientul se poate bucura de zâmbetul pe care și l-a dorit.

Prețul Fațetelor dentare?

Prețul unei fațete dentare este dat de 3 factori: dentistul sau clinica dentară, laboratorul de tehnică dentară cu care colaborează dentistul și materialul din care sunt făcute fațetele dentare.

În primul rand, pentru că modul în care arați și te vezi este subiectiv, ar trebui să găsești un dentist care poate să înțeleagă ce iți dorești. Experiență unui medic bun cel mai probabil te va costa mai mult față de un medic mai puțin experimentat.

Pentru a avea rezultate bune, un medic bun sau o clinică buna va lucra cu un laborator de tehnică dentară care să ofere o calitate bună în modul de execuție al fațetelor dentare.

De asemenea prețul poate fi influențat și de locul în care se afla clinica dentara. Costurile de a avea o clinică stomatologică în București în zona centrală sunt diferite față de a avea o clinică în zona centrală a orașului Bacău.

Probabil că un preț corect, preț rezultat dintr-un calcul făcut în detaliu, incluzând și profitul clinicii dentare, pentru o fațetă dentara bună sau foarte bună este de aproximativ 1300 – 2500 lei.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#fatete dentare, #fatete, #zambet perfect , #stiri sanatate