4 motive pentru care să-ți pui fațete dentare

Advertorial
Vineri, 30 Septembrie 2022, ora 15:57
4263 citiri
4 motive pentru care să-ți pui fațete dentare
FOTO: pexels.com

Fațetele dentare poartă și denumirea de fațete din porțelan sau compozit, și reprezintă o metodă avansată de tratament restaurativ, ca parte a ariei cosmeticii dentare.

Primul lucru pe care îl recomandăm, dacă vrei să urmezi acest tip tratament, este să începi cu un consult la medicul stomatolog - precum acest stomatolog Iași.

Principalul motiv pentru care oamenii apelează la fațete dentare este îmbunătățirea aspectului dinților - cu toții ne dorim un zâmbet sănătos și carismatic. Însă de multe ori, acest timp de tratament poate rezolva anumite afecțiuni dentare și probleme de aliniere a dinților.

Iată 4 probleme care pot dispărea odată cu fațetele dentare, pe lângă cea de ordin estetic:

Spațiile interdentare

Sunt acele spații dintre dinți în care ajung resturile alimentare și, fără să ne dăm seama, rămân necurățate deoarece de multe ori se află în zone inaccesibile.

Placa bacteriană este formată din bacterii, acizi, salivă și fragmente alimentare, iar în cazul spațiilor interdentare, toate aceste criterii sunt bifate. De aceea, există situații când, oricât de strict am urma programul nostru de igienă orală, culoarea dinților nu se schimbă și rămâne la acea tentă gălbuie inestetică. Acest lucru se întâmplă pentru că placa nu a fost complet îndepărtată, iar periajul obișnuit nu mai este eficient.

Dantura strâmbă

Anomalia dentară (sau dinții strâmbi) reprezintă o abatere de la aliniamentul considerat normal al danturii și face referire la dinții distanțați, înghesuiți sau strâmbi.

Și în cazul acestei probleme, periajul poate fi ineficient - există riscul formării plăcii bacteriene, precum și riscul apariției cariilor.

Dinți pătați sau decolorați

Dinții se pot decolora sau pot prinde pete pe suprafață sau în interiorul lor, din diferite cauze: factori genetici, infecții, anumite medicamente.

Modificarea culorii se poate manifesta fie afectând întregul dinte, fie poate apărea sub formă de pete sau linii în smalțul dinților. Smalțul este stratul exterior dur al dintelui. Petele sau decolorarea pot apărea pe mai mulți dinți sau într-o singură zonă.

Petele colorate se datorează de obicei unei igiene orale precare, consumului de cafea sau de alimente pigmentate. În schimb, petele albe sunt cauzate de demineralizarea smalțului dintelui sau a unei fluorizări excesive.

Dinți ciobiți

Există o categorie de pacienți ai căror dinți se ciobesc și se crapă extrem de ușor imediat cum intră în contact cu un aliment de o consisteță mai tare. Această vulnerabilitate poate să apară la orice vârstă.

Smalțul, în cazul adulților care se confruntă cu probleme grave la acest nivel, devine foarte subțire, uneori transparent chiar, iar dinții se ciobesc inevitabil.

Nu oricine, totuși, poate purta fațete. Procedura ireversibilă de preparare a dinților presupune ca o mică parte din structura dintelui să fie îndepărtată pentru a se obține rezultatul dorit.

Doar în urma unei examinări la medicul stomatolog se poate stabili dacă ești sau nu un candidat potrivit pentru fațete - tratamentul nu poate fi aplicat dacă ai dinți nesănătoși (carii și afecțiuni gingivale), slabi, cu o cantitate insuficientă de smalț sau foarte strâmbi.

Dacă nu te confrunți cu aceste probleme ale danturii și dacă medicul stomatolog te consideră un candidat bun pentru acest tratament, poți încerca aceste fațete dentare Iași.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#fatete dentare, #motive sa ti pui fatete dentare , #stiri sanatate