ANPC anunță controale masive în toate fast-food-urile din București. Recomandarea autorităților

Joi, 01 Septembrie 2022, ora 09:34
1759 citiri
ANPC anunță controale masive în toate fast-food-urile din București. Recomandarea autorităților
Inspectorii ANPC vor verifica în special modul în care este depozitată carnea Fast Food FOTO Pixabay

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a anunțat că va lua la rând toate restaurantele de tip fast-food din București pentru a verifica condițiile în care se prepară și se depozitează mânarea.

Conform B1TV, acțiunea ANPC vine după ce inspectorii au descoperit carne cu viermi la o shaormerie din Sectorul 2 al Capitalei. Aceștia au subliniat că nu vor ca situația să se repete și în alte zone.

Vicepreședintele ANPC, Mihai Culeafă, a spus că trebuie ca serviciile oferite de aceste unităţi să fie la nivelul celor puse la dispoziţie de un restaurant, mai scrie sursa citată.

Ca urmare a celor găsite în urmă cu o săptămână la un restaurant fast-food, Mihai Culeafă a anunțat că ANPC va verifica periodic modul în care covrigăriile, patiseriile și shaormeriile din Bucureşti îşi desfăşoară activitatea, astfel încât clienţii lor să beneficieze de condiţii normale de servire.

„Îmi aduc aminte de perioada în care m-am apucat de afaceri şi străbăteam ţara în lung şi în lat. Nu de puţine ori, împreună cu şoferii noştri ne opream şi mâncam pe fugă, la o covrigărie sau o patiserie. Şi noi eram clienţi obişnuiţi ai acestor chioşcuri şi îmi aduc aminte cu mare plăcere de plăcinta dobrogeană, care este preferata mea. Acum, de când particip la acţiunile de control, împreună cu colegii mei, văd lucrurile altfel. Chiar ultimul control, pe această temă, de la shaormeria din sectorul 2, m-a făcut să-mi dau seama că lucrurile nu sunt mereu în regulă, în astfel de spaţii dedicate alimentaţiei publice.

Şi astăzi sunt oameni mulţi care, în drum spre serviciu, cumpără repede ceva pentru a mânca pe drum sau în pauza de masă. Şi pentru că aceste locaţii sunt numeroase, mici, dar cu o mulţime de clienţi, trebuie să avem grijă ca serviciile oferite consumatorilor să fie la nivelul celor puse la dispoziţie de un restaurant.

De aceea, îi invit pe toţi cei care constată probleme, să îmi transmită, pe contul meu de Facebook sau la numărul meu de telefon 0727.333.363, special dedicat consumatorilor, imagini sau informaţii despre locaţia unde văd că lucrurile nu sunt în regulă şi imediat vom verifica locaţia cu pricina.

Până atunci, în fiecare zi, voi fi pe teren, împreună cu colegii mei, pentru a vedea personal cum se desfăşoară aceste activităţi”, a explicat acesta.

Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Site-urile preferate ale românilor pentru cumpărături la prețuri mici, în vizorul ANPC: "Atenție la reducerile neautentice și practicile agresive"
Se apropie minivacanța de 1 Mai și Paște și românii sunt dispuși să cheltuie bani și fizic, și online. Motiv pentru Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) de a-i...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#fast food, #anpc, #inspectori ANPC, #depozitare mancare , #ANPC
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
daca anunta e bine sa stie si aia ce sa faca ..