Descoperire fără precedent în Egipt: Secrete ale faraonului Amenhotep descifrate după 3.500 de ani VIDEO

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 02:26
5103 citiri
Descoperire fără precedent în Egipt: Secrete ale faraonului Amenhotep descifrate după 3.500 de ani VIDEO
Secrete dezvăluite alke faraonului egiptean Amenhotep I FOTO: The Guardian

O echipă de oameni de știință de la Facultatea de medicină a Universității din Cairo, Egipt, a reușit să descifreze multe secrete ale faimosului faraon Amenhotep I, după mai bine de 3.500 de ani. Experții au întocmit un profil digital al cunoscutului conducător, dezvăluind detalii neștiute din viața sa, precum și amănunte despre bijuteriile sale din mormântul regal.

Faronul Amenhotep I era ”un bărbat cu bărbia îngustă, cu nasul mic și semăna fizic cu tatăl său. A murit la vârsta de 35 de ani și era circumcis”, a afirmat Sahar Saleem, profesoară de radiologie de la Universitatea din Cairo, care a făcut parte din grupul de experți care a făcut cercetarea, potrivit The Guardian.

Sallem a vorbit despre faptul că faraonul egiptean Amenhotep I avea trupul mumificat, el fiind un rege războinic care a constitui o adevărată enigmă a istoriei. Asta, pentru că este una dintre puținele mumii regale care nu a fost ”despachetată”, în vremea timpurilor moderne.

Rezultatele cercetării, care a folosit tehnologia de scanare a tomografiei computerizate 3D, sunt fără precedent și sunt fascinante. ”Noi am descoperit că Amenhotep I avea 35 de ani când a murit. A avut 169 de centimetri, era circumcis și avea dinți buni. În feșele sale, purta 30 de amulete și un brâu de aur unic, cu mărgele de aur”, a spus Saleem.

Descoperire neobișnuită în interiorul Pământului: Pasaj secret spre centrul planetei VIDEO

Cercetătoarea a fost uimită de faptul că dinții lui Amenhotep I erau atât de buni, iar procesul de mumificare a fost unul ”uluitor”. ”Corpurile mumificate au fost foarte bine conservate. Chiar și oasele minuscule din interiorul urechilor au fost păstrate. Fără îndoială, dinții faraonului erau bine conservați”, a explicat Saleem.

Amenhotep I a fost al doilea faraon al dinastiei a XVIII-a și a urcat pe tron după moartea tatălui său, Ahmose I. El a condus Egiptul vreme de 21 de ani, între anii 1525 și 1504 î.Hr.

Fenomen nemaivăzut descoperit de astronomi. Timpul va fi modificat de mișcarea Pământului

Numele său însemană ”Amon este mulțumit”, iar pe tronul său era inscipționat Djeserkare ”Sfântul este sufletul lui Ra (zeul Soarelui)”, iar domnia sa a fost una pașnică, care i-a permis să se concentreze pe organizarea administrativă și construirea de temple.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#faraonul Amenhotep, #faraon Egipt, #Amenhotep, #descoperire arheologica Egipt, #faraon Amenhotep , #descoperire