Celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României, cu ocazia Zilei Naționale

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 13:06
2578 citiri
Celebră fântână din Roma va fi iluminată în culorile drapelului României, cu ocazia Zilei Naționale
Fontana del Tritone, iluminată în culorile drapelului României cu ocazia Zilei Naționale FOTO gazetaromaneasca.com

Fontana del Tritone din Roma – una dintre fântânile realizate de celebrul sculptor italian Gian Lorenzo Bernini - va fi iluminată în culorile drapelului României pentru a marca Ziua Națională a României 2022.

Tot cu această ocazia, în Piața Barberini din Roma, va răsuna celebra Baladă a lui Ciprian Porumbescu în interpretare a violonistei Clara Cernat. Publicul larg va putea admira celebra fântână iluminată în culorile drapelului României în intervalul orar 19.00-00.00.

Clara Cernat a debutat la vârsta de 15 ani ca solistă a Orchestrei Simfonice din Arad şi a avut o evoluție muzicală rapidă și excepțională, care a culminat cu obținerea a cinci premii internaționale, în Franța, Germania și Italia, o activitate concertistică prolifică şi numeroase înregistrări.

Reprezentantă a marii scoli românești de vioară, Clara Cernat a fost discipola lui Ştefan Gheorghiu la Academia de Muzică din București, obținând numeroase premii pentru discipline variate: vioară, muzică de cameră, analiză, armonie, istoria muzicii, folclor etc.

După câștigarea, printre altele, a premiului I în cadrul concursurilor internaționale Città di Andria şi J. S. Bach, a premiului al II-lea şi a premiului special Mozart la concursul internațional Kloster Schöntal, Clara Cernat şi-a început cariera solo, interpretând principalele concerte de vioară (Ceaikovsky,Bruch, Mendelssohn, Saint- Saëns, Mozart etc) alături de orchestrele filarmonice din România.

De asemenea, este o violonistă şi violistă extrem de apreciată în muzica de cameră şi o interpretă recunoscută a pieselor enesciene, scrie gazetaromânească.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Putin a numit un nou ambasador al Rusiei în România. Cine este Vladimir Lipaev
Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Vladimir Lipaev ambasadorul al Rusiei în România. Decretul a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice, informează agenția rusă...
#fantana, #Roma, #drapel, #Romania, #ziua nationala, #romani Italia , #romani Italia