Poziția PNL după ce CEDO a cerut României să recunoască familiile formate din persoane de acelaşi sex

Luni, 11 Decembrie 2023, ora 18:13
4259 citiri
Poziția PNL după ce CEDO a cerut României să recunoască familiile formate din persoane de acelaşi sex
Cuplu de bărbați FOTO Pixabay

Liderul liberalilor Nicolae Ciucă a declarat, întrebat luni, 11 decembrie, despre decizia CEDO referitoare la parteneriatul civil între persoane de acelaşi sex, că PNL îşi asumă susţinerea în continuare a familiei tradiţionale.

”Personal şi PNL, în tot ceea ce înseamnă valorile despre care noi am vorbit, Partidul Naţional Liberal va susţine în continuare familia, familia tradiţională, credinţa în Dumnezeu şi patriotismul, aşa cum au fost asumate la nivelul partidului”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat care este punctul de vedere al PNL cu privire la faptul că premierul Marcel Ciolacu a afirmat România nu e pregătită pentru legalizarea parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex. Şeful guvernului a mai spus pe 23 noiembrie, la Europa FM, că nu este „un om obtuz” şi are prieteni care „au relaţii cu un alt bărbat”, însă vorbeşte din punctul de vedere al unui prim-ministru. Liderul PSD a adăugat că nu ar fi nici prima, nici ultima oară când CEDO condamnă România.

Ministra de Externe, Luminiţa Odobescu, a cerut guvernului să transmită un punct de vedere al executivului până pe 28 noiembrie, pentru că, până pe 25 martie, România trebuie să prezinte Comitetului miniştrilor măsurile adoptate sau propunerile avute în vedere după decizia CEDO care cere un statut juridic pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex.

Obligaţia ţării noastre de a proteja şi recunoaşte familiile formate din persoane de acelaşi sex este reconfirmată de Colegiul de judecători ai Marii Camere, care a respins contestaţia depusă de Guvernul României în cazul Buhuceanu şi Ciobotaru şi alte 20 de familii împotriva României, au transmis reprezentanţii Accept, pe 26 septembrie, într-un comunicat de presă.

De asemenea, a lansat a lansat, luni, campania „Protejaţi toate familiile”, în contextul Zilei internaţionale a drepturilor omului sărbătorită pe 10 decembrie. Demersul este susţinut şi de alte 35 de organizaţii neguvernamentale care pledează pentru necesitatea adoptării de instrumente adecvate de protecţie şi recunoaştere legală pentru toate familiile din România.

Organizaţiile non-guvernamentale solicită modificarea Codului civil pentru a permite căsătoria între persoane de acelaşi sex şi recunoaşterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex încheiate în străinătate. De asemenea, ele cer „legiferarea parteneriatului civil, indiferent de sexul celor doi parteneri de cuplu, înregistrat de către ofiţerul de stare civilă”, precum şi „protecţia familiei de facto, care nu optează pentru căsătorie sau parteneriat civil, în domeniul patrimonial, al sănătăţii şi în vederea prevenirii şi combaterii violenţei domestice”.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#familia traditionala, #parteneriat persoane acelasi sex, #CEDO, #nicolae ciuca pnl, #parteneriat civil , #stiri Nicolae Ciuca